Erbil'de Bir araya gelen Peşmerge ve Irak ordusu ‘ortak tugayları’ görüşüyor

Erbil’de bir araya gelen Peşmerge Bakanlığı ve Irak Savunma Bakanlığı heyetleri, tartışmaı bölgelerde güvenlik boşluğunun doldurulması ve kurulacak ortak tugayları masaya yatırdı.

Erbil'de Bir araya gelen Peşmerge ve Irak ordusu ‘ortak tugayları’ görüşüyor

Irak Savunma Bakanlığı’ndan bir heyet başkent Erbil’de Pelmerge Bakanlığı yetkilileri ile bir araya geldi.

Edinilen bilgilere göre Irak heyetinde Irak Ortak Operasyonlar Merkezi Komutan Yardımcısı General Abdulemir Şemeri, Irak Genelkurbay Başkanı Yardımcısı Kays Rahim ve Ortak Operasyonlar Merkezi Planlama Dairesi Müdürü Said Naim yer alıyor.

Peşmerge Bakanlığı adına ise Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yawer, Peşmerge Genelkurmay Başkanı Cemal Eminki, Peşmerge Genelkurmay Başkan Yardımcısı Kahraman Kemanl ve Peşmerge Bakanlığı Genel İlişkiler ve Koordinasyın Odası Müdürü Hejar Emir hazır bulunuyor.

Toplantı, Irak ordusu ile Peşmerge Balkanlığı tarafından Kerkük, Hanekin, Ninova ve Mahmur’da dört ortak operasyon merkezinin açılmasının ardından gerçekleşen ilk toplantı olma özelliğinde.

Rûdaw muhabirinin aktardığına göre, toplantıda özellikle Kürdistan Bölgesi idaresi dışındaki tartışmalı bölgelerde yaşanan güvenlik boşluğu ve bu boşluğu doldurmak üzere kurulması planlanan ortak tugaylar görüşülüyor.

Özellikle 16 Ekim 2017’den sonra IŞİD, Peşmerge ile Irak ordusunun control ettiği sınır bölgelerinde faaliyetlerini arttırmış durumda. Örgütle mücadele kapsamında iki taraf daha önce çeşitli toplantılar gerçekleştirerek bir dizi karar almıştı.