Erdoğan Açıkladı: ABD İle PYD Konusunda Anlaşamadık

ABD ziyareti ile ilgili Türk Büyükelçiliğinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan Abd ile PYD konusunda anlaşamadıklarını söyledi.

Erdoğan Açıkladı: ABD İle PYD Konusunda Anlaşamadık

ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesinin ardından Türk Büyükelçiliği’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PYD konusunda ABD ile uzlaşamadıklarını söyledi.

ABD Başkanı Trump ile görüşmesinin ayrıntılarını gazetecilerle paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD konusunda uzlaşmaya varamadıklarını, Türkiye'ye bir saldırı olursa kimseye sormadan vuracaklarını ve ABD'nin ilerleyen süreçte Suriye konusunda Türkiye'nin kapısını çalacağına inandığını söyledi.

Görüşmede Trump'a, "Bırakın terör örgütlerini, gelin terörle mücadeleyi beraber yapalım" dediğini belirten Erdoğan, ancak ABD yönetiminin buna yanaşmadığını söyledi.

ABD'nin Rakka operasyonunda PYD ile hareket etme kararı aldığını vurgulayan Erdoğan, ABD yönetimine "Mevcut durumda böyle bir yaklaşımı benimseyemeyiz, kesinlikle sizlerle beraber olamayız." dediklerini aktardı. Türkiyesiz bir operasyonun başarıya ulaşamayacağını belirten Erdoğan, "Türkiye arazide mutlaka olacak. Türkiye işin dışında tutulamaz" ABD Yönetimine PYD’yi her an vurabileceklerini aktardığını söyledi. Cerablus ve El-Bab’ta Türkiye’nin YPG’yi vurmasını örnek gösteren Erdoğan, "YPG ve PYD’den Türkiye’ye herhangi bir saldırı olursa hiç kimseye sormadan angajman kurallarını uygularız. " dediğini belirtti.

ABD'nin PYD konusunda verdiği güvenceye değinen ve "Önemli olan, fiiliyatta neler olacağı" diyen Cumhurbaşkanı, "O koridorda ülkemize yönelik bir tehdit olursa buna müsaade edemeyiz. Sözler yerine getirilmezse o anda başımızın çaresine bakarız." şeklinde konuştu.