Erdoğan'dan Davutoğlu'na yanıt

Erdoğan'dan Davutoğlu'na yanıt

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarına ilişkin ""Bu arkadaşlar ne söyleyeceklerse gelsinler söylesinler, böyle lafla tehdit olmaz. Bagajlarında ne varsa ortaya döksünler, döksünler ki belki biraz fayda edebilirler" dedi.

Eski Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kendisine yöneltilen eleştirilere tepki göstererek şunları kaydetmişti:

“Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok kişi, insan yüzüne çıkamaz. Neden mi? Gelin hafızanızı bir yoklayın. İleride bir gün Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman en kritik dönemlerden biri 7 Haziran-1 Kasım arasındaki dönem olacaktır. Başbakanlık görevini aldığım zaman -bunu izah etmek zorundayım, kampanya dolayısıyla bu soruları aldığım için- 6-8 Ekim olayları oldu. O olaylar esnasında çözüm süreci adı altında Türkiye'nin kamu düzeninin nasıl yerle bir edildiğini görme imkanı bulduk."

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin ardından açıklamada bulundu.

"Şu anda önümüzde bildiğiniz gibi bir BM Genel Kurulu var. Orada da Sayın Trump ile bir araya geleceğiz. Bu konuları ele alacağız. Onların heyetleriyle bizim heyetlerimiz arasındaki görüşmeler de bu sırada devam ediyor. Temennim odur ki bu süreci Cenevre'den önce tamamlayalım."

"Silahlı insansız hava araçları bu konuda müşterek bazı adımları atma durumumuz var."

"Bunların birbirlerine göre farklı özellikleri var. F35'ler konusunda Amerika şu andaki tutumunu devam etirirse biz başımızın çaresine bakacağız. Biz savunma sanayimiz yahut da savunmaya yönelik ne gibi tedbirler alırız bu tabii bizim tedbir paketlerimizin içinde yer alan konuştuğumuz konulardır. Vakti gelince özellikle de ortak üretim ve kredi planlamalarına bakarak adımlarımızı atacağız. Biz pazar olmaktan çıkıp pazar aramaya giden bir ülke olmak istiyoruz."

"(Davutoğlu'nun açıklamalarına) Bizim partimizden grup kurmak için çıkıp şu anda CHP'nin içinde sığıntı durumuna düşenler oldu. Bu bizim derdimiz değil. Biz AK Parti olarak tarih yazar konumundayız. Ak Parti ulusal olmaktan uluslararası bir konuma çıkmıştır. Bu arkadaşlar söyleyecekleri ne varsa çıkıp söylesinler. Şu anda bu söyleyebilecekleri bagajlarında ne varsa ortaya dökmelerinde fayda var. "