Erdoğan’ın suikast imasına İlham Ahmed’den yanıt

Erdoğan’ın suikast imasına İlham Ahmed’den yanıt

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Suriye'de IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'yi özel operasyonla öldürmesine ilişkin olarak yaptığı açıklamada tartışma yaratacak bir ifade kullanmıştı. 

"Bazı ülkeler, milli güvenliklerine tehdit olarak gördükleri teröristleri her nerede olursa olsun bulup ortadan kaldırıyorlar. Öyleyse, Türkiye'nin de aynı hakka sahip olduğunu kabul ediyorlar demektir. Buna, ellerini sıktıkları, övgüler dizdikleri teröristler de dahildir. İnşallah yakında bu konuda milletimize müjdelerimiz olacak" diyen Erdoğan’ın bu sözleriyle ABD Başkanı Donald Trump’ın “General” olarak hitap ettiği Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Kobane’yi hedef aldığı yönünde tartışmalar yaşanıyordu.

ABD'de Suriye Demokratik Güçleri (DSG) adına temaslarda bulunan Demokratik Suriye Meclisi (DSM) Yürütme Kurulu Eş Başkanı İlham Ahmed’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerine yanıt geldi. İlham Ahmed “Erdoğan, IŞİD tehdidiyle cesurca savaşan DSG ve DSM liderlerimizi hayatıyla tehdit etti” dedi ve bu düşüncenin tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

Twitter’den açıklama yapan Ahmed, şunları söyledi:

“Erdoğan, IŞİD tehdidiyle cesurca savaşan SDG ve DSM liderlerimizi tehdit etti. Bugün Türk medyasına, ABD, Bağdadi'ye baskın düzenlediği için, dünyanın herhangi bir yerinde terörist olduğunu düşündüğü herhangi birini öldürme hakkına sahip olduğuna inandığını söyledi. Bu düşünce tehlikelidir.”