Esad davet etti… Perinçek Suriye'ye gidiyor

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Genel Başkan Doğu Perinçek başkanlığındaki heyetin Şam ziyaretinin Suriye hükumetinden en üst düzeyde davet üzerinde gerçekleşeceğini söyledi.

Esad davet etti… Perinçek Suriye'ye gidiyor

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile geçtiğimiz günlerde AK Parti'den istifa ederek Vatan Partisi'ne katılan Ethem Sancak'ın içinde bulunduğu bir heyetin, Şam'a giderek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüşeceği açıklandı.

'Davet edildik, kendi insiyatifimizle gidiyoruz'

Günü henüz netleşmeyen görüşmeyle ilgili Halk TV'den Berrak Güngör'e açıklamalarda bulunan Doğu Perinçek, "Vatan Partisi davet edildi bizzat. Tabii devletimizi bilgilendiriyoruz ama biz devlet aygıtı dışında bağımsız bir partiyiz. Devletten emir almayız ama onları da bilgilendiririz. Tabii ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile görüş alışverişi yapıyoruz fakat onların kontrolü, talimatı, yönlendirmesi dahilinde değil. Vatan Partisi olarak kendi inisiyatifimizle bu seyahati yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Perinçek, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile birebir değil ancak heyetler arası bir görüşme gerçekleştirileceğini belirtirken heyette yer alacak diğer isimlerin de önümüzdeki günlerde netleşeceğini söyledi.

'Rusya, Suriye ile Türkiye’nin işbirliği yapmasını çok istiyor'

Rusya'nın da ziyaretten haberi olduğunu ve desteklediğini söyleyen Perinçek şöyle konuştu:

"Daha önce sayın Ethem Sancak, sayın Şule Perinçek ve başka arkadaşların da bulunduğu bir heyet Rusya'ya bir ziyaret gerçekleştirdi bundan 10-15 gün kadar önce. Orada bu ziyaret görüşüldü. Türkiye, Suriye, Rusya ve İran işbirliği, bölge ülkelerinin güvenliği ve ekonomik gelişmeleriyle ilgili çok önemli bir anlayış birliği oluşturuldu. Soçi de bizim ziyaretimizden sonra gerçekleştirildi. Rusya'nın bu gelişmelerden ve ziyaretten haberi var. Onlar da destekliyor. Onlar da Suriye ile Türkiye'nin işbirliği yapmasını çok istiyor."