Felah Mistefa: Irak'la bir arada yaşamanın bir mantığı kalmadı

Felah Mistefa: Irak'la bir arada yaşamanın bir mantığı kalmadı

25 Eylül’de yapılacak referandum öncesi ABD’de diplomatik temaslarda bulunan Kürdistan Bölgesi Dış ilişkiler Temsilcisi Felah Mistefa, ABD'de gerçekleştirdikleri temaslarla ilgi bilgi vererek "ABD'ye Irak'la yaşamamızın bir anlamı kalmadığını söyledik" dedi.

Kurdistan 24 TV kanalında, ABD yönetiminin Kürdistan Bölgesi ile olan güçlü ilişkilerinden çok memnun olduğunu belirten Mistefa, “Peşmerge ve Kürdistan halkının IŞİD’e karşı verdiği mücadele çok önemseniyor. Kürdistan’ın çok sayıda sığınmacıya ev sahipliği yapmasına ve Kürdistan’da farklı din ve kültürlerin bir arada barış içerisinde yaşamasına saygı duyuluyor” dedi.

Referandumun zamanlaması konusunda endişe

ABD’li yöneticilerle yaptıkları toplantılarda sadece referandumun zamanlaması konusunda endişelerin olduğunu gözlemlediklerini belirten Mistefa, “ABD’li yetkililer referandumun prensiplerine veya referandumun yapılmasına karşı değil” diye konuştu.

Beraber yaşamanın bir mantığı kalmadı

Mistefa açıklamalarını şöyle sürdürdü; “25 Eylül’de referandum yapılması kararının sebeplerini ABD’ye ilettik. Bağdat’taki ortaklarımız anayasayı hiçbir şekilde uygulamadılar. Demokratik, federal ve ortak bir Irak’ın kurulmasına dair anlaşmalar uygulanmadı. Bizim de Irak’la bir arada yaşamamızın bir mantığı kalmadı. Tüm bu sebepleri de göz önünde bulundurarak referandumun yapılması gerektiğini görüştük.”