Fidan: PKK var oldukça Suriye ve Irak’ta faaliyetlerimiz devam edecek

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, sınır ötesinde vurulanların hepsinin örgüt mensubu olduğunu belirterek, “PKK varlığını devam ettirdiği sürece Suriye ve Irak’ta faaliyetlerimiz devam edecek.” dedi.

Fidan: PKK var oldukça Suriye ve Irak’ta faaliyetlerimiz devam edecek

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TBMM Genel Kurulunda milletvekillerine sunum yaparak yönelttikleri soruları yanıtladı.

Bakan Fidan, Türkiye’nin sınır ötesi Suriye ve Irak’ta yürüttüğü operasyonlarla Gazze’de olan olayları kıyaslamanın talihsizlik olduğunu aktararak, "Biz yıllardır Türkiye olarak sınırın ötesindeki silahlı tehditle mücadele ederken hiçbir şekilde sivil kayıplara mahal vermemekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Yıllarca sınır ötesi harekatların içinde bulunduğundan söz eden Fidan, “Hiçbir şekilde sivil kaybı konusunda bir şey olmadı. Silahlı tehdit terör örgütü PKK varlığını devam ettirdiği sürece Suriye ve Irak’ta faaliyetlerimiz devam edecek. Örgüt mensupları, hedef alınırken çok titiz ve meşakkatli bir süreçten geçiriliyor. Şu ana kadar vurduğumuz hiçbir örgüt mensubu örgüt mensubu değil diye ilan edilmedi. Sınır ötesinde vurulanların hepsi örgüt mensubuydu.” dedi.