Fransa Cumhurbaşkanı adayından Abdullah Öcalan paylaşımı

Fransa Cumhurbaşkanı adayı Melenchon, PKK lideri Abdullah Öcalan’a ilişkin yaptığı paylaşımında “Öcalan 23 yıldır Türkiye'de tutuklu. Neredeyse Mandela kadar. Bu adil değil. Barış için Öcalan'ı serbest bırakmak gerekir” ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı adayından Abdullah Öcalan paylaşımı

Solcu “Boyun Eğmeyen Fransa” (LFİ) lideri ve Fransa Cumhurbaşkanı adayı Jean-Luc Melenchon, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik bir mesaj paylaştı.

LFİ lideri Melenchon dün paylaştığı mesajında "Barış için Öcalan'ı serbest bırakmak gerekir" ifadelerini kullandı.

Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla sık sık gündemde yer tutan Melenchon, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ilk siyahî devlet başkanı Nelson Mandela'nın cezaevindeki tutukluluğuna atıfta bulundu.

Jean-Luc Melenchon, "Öcalan 23 yıldır Türkiye'de tutuklu. Neredeyse Mandela kadar. Bu adil değil. Barış için Öcalan'ı serbest bırakmak gerekir" ifadelerini kullandı.

Fransız liderin paylaşımı çok sayıda etkileşim aldı.

LFİ lideri Melenchon, Fransa'da Nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışacak.

Melenchon, ayrılıkçı yasayı kaldıracağını belirtmişti

Öte yandan, Melenchon, geçtiğimiz günlerde France 2’de katıldığı "Elysee 2022" programında gazetecilerin sorularını yanıtlamış ve ülkedeki Müslümanlara destek veren açıklamalarda bulunmuştu.

Melenchon, "Ayrılıkçı yasası" olarak bilinen tartışmalı "Cumhuriyet Değerlerine Saygıyı Güçlendiren Prensipler" yasasının, parlamentoda tartışmaya açılmasından bu yana ülkede Müslümanlara yönelik yaralayıcı ifadeler kullanıldığına dikkati çekerek "Bugün diğer zamanlardan daha kötü olan şey, Müslümanlara yönelik sürekli damgalama ve aşağılama. Bu, kabul edilemez" diye konuşmuştu.

Melenchon, cumhurbaşkanı seçilirse ülkedeki özgürlükleri kısıtladığı için ayrılıkçı yasanın yürürlükten kaldırılması için çalışacağını söylemişti.