Fuat Oktay: 'Kürt vatandaşlarımızın temsilcisi biziz'

AKP'nin Kürt halkının temsilcisi olduğunu söyleyen Oktay, "Kürt vatandaşlarımızın, kürt kardeşlerimizin adına konuştuklarını iddia edenler, onların temsilcisi değildir. dedi

Fuat Oktay: 'Kürt vatandaşlarımızın temsilcisi biziz'
TBMM'de devam eden bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, iktidara yönelik eleştirilere yanıt verdi. "Bu bütçe, BM insani gelişmişlik endeksinde en yüksek insani gelişmişlik sınıfına çıkardığımız milletimizin bütçesidir" iddiasında bulunan Oktay, "Ortalama yüzde 5,8 oranında büyüyen ekonomimizde çiftçimizin, esnafımızın, işçimizin, memurumuzun artan vergileriyle oluşturduğumuz milletimizin anasının ak sütü gibi helal bir bütçedir" şeklinde konuştu. 
 
İktidarın 'yargı reformu' adı altındaki uygulamalarına yönelik eleştirilere de yanıt veren Oktay, "Kürtçe konuşmanın dahi yasak olduğu günlerden, Kürtçe’nin okullarda öğretildiği, Kürdoloji bölümlerinin açıldığı günlere geldik" dedi.
 
Tercüman parasını isteyen mahkeme, Kürtçe savunma için 'anlaşılamayan bir dil' ifadesini kullandı.
 
"Temel hak ve hürriyetler anlamında Kürt kökenli vatandaşlarımız için önemli adımlar atıldığı bir gerçektir" iddiasında bulunan Oktay, "Mahkemelerde başka dilde savunma hakkının kapsamı genişletildi ve seçimlerde Türkçeden başka dillerde propaganda yapmayı engelleyen hükümler kaldırıldı. Bugün 83 milyon vatandaşımız hayatın her alanında dili, dini ya da etnik kökeni sebebiyle ayrımcılığa uğramadan yaşamını sürdürebilmektedir" ifadelerini kullandı. 
 
 AKP'nin Kürt halkının temsilcisi olduğunu söyleyen Oktay, "Kürt vatandaşlarımızın, kürt kardeşlerimizin adına konuştuklarını iddia edenler, onların temsilcisi değildir. Kürt vatandaşlarımızın, Kürt kardeşlerimizin temsilcisi biziz" dedi.