Gelecek Partisi’nden Erdoğan’a: "İstediğiniz kadar 'Kürt sorunu yoktur' deyin"

Gelecek Partisi Sözcüsü Özcan, Erdoğan’ın “Türkiye’de Kürt sorunu yoktur” sözlerine “Kürt vatandaşların kendilerini bu ülkeye tamamen ait hissetmelerinin önündeki en önemli engel bizatihi uygulamalarınız olmuştur” şeklinde yanıt verdi.

Gelecek Partisi’nden Erdoğan’a: "İstediğiniz kadar 'Kürt sorunu yoktur' deyin"
Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, düzenlediği basın toplantısı ile gündemi değerlendirdi. 
 
Sözcü Serkan Özcan, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 Kasım 2020’de AK Parti Grup Toplantısı’nda, “Türkiye’de Kürt sorunu yoktur” şeklindeki açıklamalarına tepki göstererek, “Kürt vatandaşların kendilerini bu ülkeye tamamen ait hissetmelerinin önündeki en önemli engel bizatihi uygulamalarınız olmuştur” şeklinde konuştu.
 
Özcan şu ifadeleri kullandı:
 
“Kıymetli arkadaşlar, milyonlarca Kürt vatandaşımızın fiilen seçme ve seçilme hakkını elinden alan kayyım düzeni varken, ders kitaplarından bile artık 1990’ların, 1980’lerin uygulamalarıyla Kürtler ayıklanırken,  dağa taşa yeniden ayrıştırıcı, bölücü ve ötekileştirici sloganlar yazılırken, Kürtçeye bırakın eğitimde, bir tiyatro oyununda bile tahammül edemeyip valilik marifetiyle “Kürtçe tiyatro yasaklanırken”, Sayın Erdoğan siz istediğiniz kadar Kürt Sorunu yok deyin.
 
İstediğiniz kadar ‘Kürt sorunu’ diyen vicdanlı insanları partinizin disiplin kurullarında yargılayın, Kürt vatandaşların kendilerini bu ülkeye tamamen ait hissetmelerinin önündeki en önemli engel bizatihi uygulamalarınız olmuştur. Bütün kayyım düzenine acilen son verilmeden de ne reformdan bahsedilebilir, ne insan haklarından ne de zerrece demokratikleşmeden!…”