Gergerlioğlu: AYM karar verene kadar Meclis'ten ayrılmayacağım

- Hakkında kesinleşen yargı kararının TBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu parti grup salonundaki eyleminde ikinci günü geride bıraktı.

Gergerlioğlu: AYM karar verene kadar Meclis'ten ayrılmayacağım

Gergerlioğlu, “Anayasa Mahkemesi karar verene kadar Meclis'te kalacağım. Zorla götürmek isterlerse kendileri bilir” dedi.

Gergerlioğlu ve diğer HDP'li vekiller, eylemi, TBMM'deki parti grup odasına taşıdı.

2017'de yaptığı bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle düşürülen milletvekilliğini savunmak için TBMM çatısı altındaki eylemini sürdüren ve geceyi Meclis'te geçiren Gergerlioğlu'na, HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, Batman Milletvekili Necdet İpekyüz ile Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz eşlik etti.

TBMM’deki eylemine devam ediyor

MHP'li Meclis Başkanvekili Celal Adan tarafından okunan kararın ardından milletvekilliği düşürülen Gergerlioğlu, HDP Grup Salonu'ndaki eyleminde ikinci günü geride bıraktı.

Sürdürdüğü eylem hakkında açıklamalarda bulunan Gergerlioğlu, "Milletin iradesi bugüne kadar defalarca kez gasp edildi. Şimdi sıra bizde. Vekilliğimiz hukuksuzca gasp ediliyor. Biz de bunu savunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Vekilliği düşürülen HDP'li Gergerlioğlu: Anayasa Mahkemesi karar verene kadar Meclis'ten çıkmıyorum

HDP'li milletvekillerinin desteği ile Meclis'ten çıkmama eyleminin Anayasa Mahkemesi (AYM) karar verene kadar süreceğini kaydeden Gergerlioğlu, “Kamuoyundan güçlü bir destek görüyoruz. Buradaki direnişime müdahale edebilirler. Böyle bir beklentimiz ve hazırlığımız var. Müdahale olursa diyecek bir şey yok. Yasal olarak alıp götürebilirler ama manevi olarak bu husus, rencide edici bir husustur” diye konuştu.

CHP’den destek ziyareti

Gergerlioğlu, HDP grup odasındaki bekleyişini sürdürürken CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, CHP izmir Milletvekili Kani Beko ve eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ziya Halis kendisini ziyaret etti.

Ünal Çeviköz, destek ziyaretinde, “Hepimiz aynı gemideyiz” derken, Kani Beko, “Ne Anayasa tanıdılar, ne AİHM tanıyorlar” dedi.

Çıplak aramaları duyurmuştu

Gergerlioğlu, özellikle Uşak Emniyet Müdürlüğü’ndeki çıplak aramaları ortaya çıkardıktan sonra başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere iktidara yakın çevreler tarafından hedef alınmıştı.

Gergerlioğlu, sosyal medyada yaptığı “çözüm süreci sürseydi terör biterdi” şeklindeki bir haber paylaşımı gerekçe gösterilerek hakkında dava açılmıştı.