Goran: Kürdistan için çözüm Bağdat'a geri dönmek!

Değişim Hareketi'nden (Goran), 'tek çözüm Bağdat'a geri dönmek' açıklaması geldi.

Goran: Kürdistan için çözüm Bağdat'a geri dönmek!

7 Aralık'ta Irak Parlamentosu'ndan oy çoğunluğuyla kabul edilen 2017 bütçe yasasıyla ilgili görüşmek üzere bir grup sivil toplum örgütü temsilcisi bugün Kürdistan Parlamentosu'nun Süleymaniye ofisini ziyaret etti.

Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Irak Parlamentosu Goran Grup Başkanvekili Kawa Muhammed, 2017 bütçesi hakkında anlaşma sağlanması için Erbil'den Bağdat'a bir heyetin gönderilmesi gerektiğini ve bunun da "tek çözüm” olduğunu savundu.

Kawa Muhammed şu açıklamalarda bulundu:

"Kürdistan Bölgesi kendi petrolünü satma konusunda başarılı olamadı. Çünkü süreç şeffaf bir biçimde yönetilmedi. Şimdi o başarısızlığı devam ettirmenin faydası yoktur. Halkımızın ihtiyaçlarını, memurlarımızın maaşlarını ödeyebilmemiz için 2017 bütçe yasasına uymamız gerekiyor”

"Biz Kürdistan Bölgesi'nin petrol satışının böyle sonuçlanmamasını temenni ediyorduk. Keşke şeffaf, gelirlerin halkın hizmeti için harcandığı bir döngü kurulabilseydi. Kısacası bu siyaset başarısız oldu.

Biz Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile geçtiğimiz Çarşamba yaptığımız görüşmede şunu gördük: 2017 yasasını uygulamak istemiyorlar. Biz en başından beri bunu biliyorduk zaten. Yasa henüz oylamaya sunulmadan önce bu kararı vermişlerdi. Güya bu yasa tasarısı Kürdistan Bölgesi'nin lehine değilmiş.”