Fransa'dan Kurdistan'da koordinasyon merkezi açma kararı

Fransa hükümeti, başkent Erbil’de mali işler için bir koordinasyon merkezi açma kararı aldı.

Fransa'dan Kurdistan'da koordinasyon merkezi açma kararı

Fransa hükümeti, başkent Erbil’de mali işler için bir koordinasyon merkezi açma kararı aldı.

Fransa Maliye Bakanlığı'ndan Sylvie Sturel öncülüğündeki bir uzman heyeti ile Kürdistan Bölgesi Maliye ve Ekonomi Bakanı Rebaz Hemlan arasında dün bir toplantı gerçekleşti.

Toplantı ardından yapılan açıklamada, Fransız heyetinin, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne bölgesel bütçeleme, denetim, harcama kontrolü ve vergi reformu gibi mali işler hakkında tavsiyelerde bulunmak istediği belirtildi.

Fransa'dan Erbil'de koordinasyon merkezi açma kararı

Açıklamada, Fransa hükümetinin bu konularda daha fazla bilgi vermek için Erbil'de en kısa sürede bir koordinasyon merkezi açacağı kaydedildi.

Maliye ve Ekonomi Bakanı Rebaz Hemlan, Kürdistan halkının Fransa’yla tarihi ilişkilerine dikkat çekerek, desteğinden dolayı Fransa hükümetine teşekkür etti.

Bakan Hemlan, Kürdistan Bölgesi’nin finans sektörünü ve ekonomisini modernize etmek için atılımlara devam edeceklerini belirtti.

Hemlan, “Bakanlığımız, yerli ve yabancı uzmanların desteğiyle sistematik ve bilgisayarlı geçitler, gümrük noktaları ve vergilendirme üzerinde çalışmaya devam ediyor” dedi.

Ulusal gelir akışını çeşitlendirmek için ticaret, imalat ve turizm sektörlerinde ilerlemelere yardımcı olduklarını belirten Hemlan, hükümetin, ülkeler arasındaki işlemleri yavaşlatan nakit bağımlılığını azaltmak için çaba sarf ettiğini de sözlerine ekledi.