HAK-PAR: Sizlere bayram tadında özgür yarınlar dilerim

HAK-PAR: Sizlere bayram tadında özgür yarınlar dilerim

HAK-PAR Genel Başkanı Latif Epözdemir, Ramazan Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajda, “Herkesin özgür bir yaşama kavuşabilmesi için kenetlenelim, özgürleşmeyi tüm uluslar için temel bir hak olarak benimseyelim. Bu bayramdan sonra ve tüm zamanlarda artık özgürlük vazgeçilmezimiz olsun. Özgür günler gerçek bayramımız olsun” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Latif Epözdemir, Kürt halkının ve müslüman aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Bu bayramın öncekilerine benzemeyeceğini vurgulayan Epözdemir, “Dünyanın 200’den fazla halkının başına musallat olmuş olan salgın hastalık milletimizin yaşadığı coğrafyalarda da etkili olarak sürüyor” ifadelerini kullandı.

“Görünen o ki; bu bayram el öperek, kucaklaşarak ve ebeveynler ziyaret edilerek geçmeyecek” diyen Epözdemir, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Çocuklar, ev ev dolaşarak şeker toplayamayacak, sevinemeyecek, bayram sevincini hissedemeyecek. Belli ki bu bayram eski bayramlara benzemeyecek. Bu bayramda hayatı eve sığdıracağız.

Kuşkusuz ki bayramlar, insanlar arasında sevgi ve saygının açığa çıktığı zamanlardır. Bir selam vermek, bir el öpmek, kalbe hoşgörü ve sevinçler doldurmak, bayramın erdemidir. Bu bayram herkesin tek başına kutlaması zorunlu olan zamana denk geldi. Gelecekte daha uzun ve daha çok birlikte olmak için bu günler evde kalmalıyız.

Daha da önemlisi, kinin, nefretin ve garezin olmadığı zamanlardır bayramlar. Bayramlar, insanların dargınlıklarını unuttukları, barışarak kucaklaştığı, hoşgörünün yeniden filizlendiği günlerdir.

Bu salgın koşullarında yüz yüze, yan yana, el ele, kucak kucağa olamayacağız belki ama; kalplerimizi yan yana koyarak ülkemiz ve halkımız için güzel günler dileyebilir, ulaşabildiğimiz tüm insanlarımızı bir telefonla da olsa hatırlayabilir onları sevindirebiliriz.”

“Zulme, baskıya, haksızlığa, adaletsizliğe karşı tepkilerimizi ortaklaştırsın”

HAK-PAR Genel Başkanı Latif Epözdemir, mesajının devamında, hayatın yaşamaya değer dolduğunu ve ona değer katanın da sevgi ve hoşgörü olduğunu vurguladı.

“Vefa insanlara özgüdür. Hatırlamak, anmak, arayıp sormak; vefalı olmak demektir. Dostluk paylaşıldıkça boy verir” diyen Epözdemir, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bu bayramda dargınlıklarımıza son verip barışalım, uzaktan da olsa kucaklaşalım, dostluklarımızı tazeleyelim. Birbirimizi doğru anlayalım, kötülükleri, kin ve garezi, olumsuz düşünceleri, öfkeyi, öc alma duygusunu, kırgınlıklarımızı bir tarafa bırakalım, ortak yanlarımızı yüceltip farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak yorumlayalım, böyle kabul edelim. Şiddet ve gerilimi geriletelim. Konuşmayı ve diyaloğu önemseyelim.

Umarım ki bu bayram adalet ve eşitlik duygularımızı istisnasız geliştirsin. Empati ve kıyas duygumuzu arttırsın, insaf ve merhametimizi bollaştırsın. Zulme, baskıya, haksızlığa, adaletsizliğe karşı tepkilerimizi ortaklaştırsın.

Bu bayram vesilesi ile, kalbimize sevgi ve merhamet dolsun. Kendimize hak ve reva gördüğümüz tüm imtiyaz ve ayrıcalıkları birlikte yaşadığımız kesimlere, ezilen ve tüm demokratik ve temel insani haklarından yoksun bırakılmış olan halklara da tanımayı ilke haline getirelim.

“Herkesin özgür bir yaşama kavuşabilmesi için kenetlenelim”

Unutmayalım ki, özgür ve demokratik bir düzeni, eşit ve adil olan bir geleceği kurmak bizim ellerimizde. Aynı göğün ezgileri olarak yaşam boyu sevgi ile kucaklaşarak birlikte yaşayabiliriz.

Bu bayramda evde kısıtlı kalınmışlık, özgürlüğün değerini bir kez daha hatırlatsın hepimize. Özgürlüğün ne kadar gerekli ve değerli olduğunu hatırlayalım. Herkesin özgür bir yaşama kavuşabilmesi için kenetlenelim, özgürleşmeyi tüm uluslar için temel bir hak olarak benimseyelim. Bu bayramdan sonra ve tüm zamanlarda artık özgürlük vazgeçilmezimiz olsun. Özgür günler gerçek bayramımız olsun.

Bu bayram el sıkışıp öpüşmeyeceğiz ama gönüllerimizi yan yana koyup öpüştürebiliriz. Bağışlayıp helalleşebiliriz. Özgürlük ve barış, eşitlik ve adalet yaşam ilkeniz olsun, vazgeçilmeziniz olsun. En büyük bayram özgürlüğünüz olsun.

Sizlere bayram tadında özgür ve mutlu yarınlar dilerim. Daha mutlu bayramlarda bir arada olmak ümidiyle bayramınızı en derin saygılarımla kutlarım.”