Hamaney: Suriye’nin kuzeyine yapılacak operasyon Türkiye’nin aleyhine olur

Erdoğan ile bir araya gelen İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Türkiye'nin olası Suriye operasyonuna ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İran devlet televizyonunun aktardığına göre, Hamaney, Erdoğan'a Suriye'ye askeri bir harekatın bölgeyi istikrarsızlaştıracağını söyledi. Görüşmenin ardından Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Reisi bir araya geldi ve ikili ortak basın toplantısı düzenledi.

Hamaney: Suriye’nin kuzeyine yapılacak operasyon Türkiye’nin aleyhine olur

Türkiye-İran-Rusya üçlü zirvesi için Tahran’da bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran lideri Ali Hamaney’le bir araya geldi.

Hamaney, “Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması çok önemlidir ve Suriye'nin kuzeyine yapılacak her türlü askeri saldırı, Türkiye, Suriye ve tüm bölgenin aleyhine, teröristlerin ise lehine olacaktır” dedi.

İran lideri, “Terörle mücadelede kesinlikle sizinle işbirliği yapacağız. Türkiye'nin ve sınırlarının güvenliğini kendi güvenliğimiz olarak görüyoruz. Siz de Suriye'nin güvenliğini kendi güvenliğiniz olarak görünüz. Suriye meseleleri diyalogla çözülmeli ve İran, Türkiye, Suriye ve Rusya müzakere ile bu meseleyi bitirsinler” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ise, “Suriye'deki terör örgütleri Almanya, İngiltere, Fransa ve özellikle ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerce ağır silah desteğine sahipler. Türkiye'nin Suriye'nin toprak bütünlüğüne ilişkin tavrı açıktır. Suriye devletinden siyasi süreci başlatmasını bekliyoruz. Astana Toplantısında Suriye meselesi özel olarak gündemde ve iyi sonuçlara varılmasını umuyoruz” diye konuştu.