Hamas lideri Haniye'nin 3 oğlu ve 2 torunu öldürüldü

Filistin haber ajansı Şihab, Hamas lideri İsmail Haniye'nin üç oğlu ve iki torununun İsrail ordusu tarafından düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü açıkladı.

Hamas lideri Haniye'nin 3 oğlu ve 2 torunu öldürüldü

Hamas'a yakınlığıyla bilinen Filistin haber ajansı Şihab'ın haberine göre, Hamas lideri İsmail Haniye'nin üç oğlu ve iki torunu İsrail ordusu tarafından Gazze Şeridi'ndeki Şati Kampı'na düzenlenen bombalı saldırıda öldürüldü.

İsmail Heniye'nin oğulları ve torunlarının Şati kampında bir aracın içinde İsrail uçakları tarafından hedef alındığı belirtiliyor.

Haniye'nin çocukları ve torunlarının yanı sıra çok sayıda çocuğunun da saldırıda öldürüldüğü belirtiliyor.

Hayatını kaybedenlerin Haniya'nın oğulları Hazim, Amir ve Muhammed, torunları Amal ve Razan olduğu kaydedildi.

Haberi alan Haniye, "Oğullarımın kanı diğer Gazzelilerin kanından daha aziz değil" dedi. Haniye, İsrail'e karşı savaşta ailesinden en az 60 kişinin öldürüldüğünü söyledi.

İsrail Silahlı Kuvvetleri'nden saldırıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Haniye, saldırının örgütün ateşkes müzakerelerindeki taleplerini etkilemeyeceğini söyledi.

Haniye, saldırıdan kısa süre sonra Al Jazeera televizyonuna konuştu. Haniye'nin oğulları, Gazze'deki El Şati kampında araçlarının hedef alınması sonucu öldürüldü.

Haniye "Taleplerimiz çok net ve belirli ve bunlardan ödün vermeyeceğiz. Düşman, oğullarımı, müzakerelerin yoğunlaştığı noktada ve hareket daha yanıt vermeden hedef almanın, Hamas'ı tutumunu değiştirmeye zorlayacağını sanıyorsa, delirmiş olmalı" dedi.

Oğullarının öldürüldüğü kampta doğan 62 yaşındaki İsmail Haniya, 2016'dan bu yana 13 çocuğuyla Katar'da yaşıyordu.