Haşdi Şabi, İran projesini uygulamak için Kerkük'e askeri sevkiyatı hızlandırdı

İran destekli Haşdi Şabi teröristleri Kerkük bölgesine İran’ın bölgedeki planlarını uygulamak amacıyla güç sevketmeye devam ediyor.

Haşdi Şabi, İran projesini uygulamak için Kerkük'e askeri sevkiyatı hızlandırdı

İran destekli Haşdi Şabi teröristleri   Kerkük bölgesine İran’ın bölgedeki planlarını uygulamak amacıyla güç sevketmeye devam ediyor.

Bağdat Post’ta yer alan ve güvenilir kaynaklara dayandırılan habere göre, Haşdi Şabi teröristleri bir aydan bu yana Kerkük ve diğer tartışmalı bölgelerdeki koşulları da istismar ederek kendileri için karargah oluşturma girişimlerini hızlandırdılar.

Sadece Kerkük’te Haşdi Şabi tarafından 11’in üzerinde büro ve tesis oluşturuldu. Teröristlerin çoğunlukla Kerkük’ü terk etmek zorunda kalan Kürt sivillerin evlerini ve Peşmerge güçlerinin karargahlarını kullandıkları dile getirildi.

Yeni kurulan karargah ve ofislerin Şii Bedir Tugayı ile Asaib Ahl Hak milislerine ait olduklarını dile getiren kaynaklar, Haşdi Şabi teröristlerinin Kerkük’e kitlesel olarak konuşlandırılmasının aralarındaki iç çatışmaları artırdığını da vurguladılar.

Bunun yanısıra Şii partiler, valilikte kendileri için geniş güvenlik tedbirleri arasında parti binaları açılışı yaptılar.

Bu arada, Irak'taki Arap toplumu partisinin üyesi Şeyh İsmail el-Hadidi, Bağdat'taki merkezi hükümeti Kerkük'te güvenliğin sağlanması ve Haşdi Şabi teröristleri ile ilgili diğer güçlerin veya milislerin Kerkük’ün iç güvenliğine müdahale etmesini önlemeye çağırdı.

Hadidi, Haşdi Şabi teröristlerinin Kerkük’teki masum sivillere karşı en iğrenç suçları işlediğini ve Federal polisin Kerkük'teki güvenliği sağlamak ve istikrarı korumak için daha fazla çalışması gerektiğini söyledi.

Haşdi Şabi teröristlerinin gençleri zorla kendi bünyelerine kattığı ve Kerkük’te tam kontrolü sağladıkları dile getirilen haberde Kerkük’ün şiddet ortamına tanık olduğu, Kürtlerin ve Arapların bu teröristleri Kerkük’ten elbirliğiyle püskürteceği vurgulandı ve Haşdi Şabi teröristlerinin Kerkük’te huzur bulamayacağı belirtildi.

Haşdi Şabi teröristleri IŞİD’e karşı savaşların devam ettiği Irak şehirlerinde kötüleşen güvenlik şartlarından istifade ederek Sünni bölgelerde demografik yapıda değişiklikler yapmak suretiyle İran’ın planlarını gerçekleştirmeyi hızlandırıyor.