HDP, CHP ve AKP önünde oturma eylemleri

HDP, CHP ve AKP önünde oturma eylemleri

Annelerin HDP önünde başlattığı eylem sürerken, 'parti önü' eylemlere yenileri de eklendi. İBB iştiraki şirket tarafından işten çıkarıldığını iddia eden bir grup, CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde eyleme başladı. KHK'yla işten atılan bir kişi ise AKP Ankara İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yaparken gözaltına alındı.

Diyarbakır'da oturma eylemi yapan aileler, çocuklarının dağa çıkarılmasından sorumlu tuttukları ve tehdit edildikleri iddiasıyla HDP İl Başkanlığı önünde eylemlerini sürdürüyor.

Bugün parti binası önünde yapılan eylemlere AKP ve CHP ile birlikte yenileri de eklendi.

CHP Binası Önünde Eyleme Başladılar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) çıkarıldığını söyleyen bir grup işçi , İBB'nin Saraçhane'deki binası önünde 28 Ağustos'ta başlayan ve 18 gündür devam eden eylemlerini farklı bir mekana taşıdı. İşçilerden yaklaşık 20'si sabah saatlerinde Beyoğlu'nda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl binası önüne gelerek burada oturma eylemine başladı.

Bazı işçiler mülakatla işe alındıklarını ve bankamatik memuru olmadıklarını belirterek belediye yönetiminin su süreçte kendileriyle hiçbir şekilde irtibat kurmadıklarını belirtti. Eski belediye çalışanları işe alınana kadar oturma eylemlerine devam edeceklerini ifade etti.

AKP Önündeki Eyleme Gözaltı

Öte yandan; KHK ile Maliye Bakanlığı Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü'nden ihraç edilen ve bugünden itibaren beş gün boyunca AKP Ankara İl Binası önünde oturma eylemi yapacağını duyuran Cemal Yıldırım, eylemine başlar başlamaz gözaltına alındı.

Öte yandan, AKP Sütlüce'deki İstanbul İl Binası önünde, kendini "mağdur annesi" olarak tanımlayan bir grup aile oturma eylemine başladı. 

Oturma eylemine başlayan annelerden Fatma Okka, T24'e yaptığı açıklamada, oğlunun Hava Harp Okulu öğrencisi olduğunu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında tutuklandığını söyledi.

Okka, oğlunun 3 yıl 2 aydır Silivri Cezaevi'nde olduğunu ve müebbet hapis ile yargılandığını belirterek "yasal yollarla çocuğunun davasında yol alamadığını" söyledi ve "Biz de Diyarbakır'daki anneler gibi devletin kapısına geldik" dedi.

Oturma eylemi başlatan asker yakınlarından biri de "Demir attık, İstanbul Sütlüce İl Binası'nın önünde bekliyoruz adalet gelene kadar" dedi.