HDP’li Milletvekili Siyaseti Bırakıyor

HDP Ankara Milletvekili ve İmralı Heyeti temsilcilerinden Sırrı Süreyya Önder siyaseti bırakacağını açıkladı.

HDP’li Milletvekili Siyaseti Bırakıyor

HDP Ankara Milletvekili ve İmralı Heyeti temsilcilerinden Sırrı Süreyya Önder, “Büyük hayal kırıklıklarım var’’ siyasette son dönemi olduğunu söyledi.

BirGün gazetesine görüşlerini açıklayan Sırrı Süreyya Önder, hayatının hemen hemen her döneminde siyasetle yakın bir ilişkisi olduğunu, parlamenter siyasete girmesiyle Kürt halkını ve mücadelesini daha yakından tanıma fırsatı bulmasına karşın politikada olduğu dönemde can kayıplarını önleyememenin hayal kırıklığını yaşadığını belirtti.  Kürt halkının mücadelesinde politik bir figür olmanın kendisi için en büyük kazanç olduğunu da belirten HDP’li Önder, ‘’Siyaset, hayatımın hep büyük parçası oldu fakat Parlamenter siyasetin bana kazandırdığı en önemli şey, Kürt halkıyla, Kürt siyasal mücadelesiyle daha yakından tanışmış olmaktı. Bu, hayatımın beni en çok geliştiren ve en onurlu dönemi oldu. Çünkü Kürt halkı büyük acıların ve kavgaların içinden geçerek, sistemin dışında kendini var etmek için yan yana durarak, bugünkü dünyada pek az halka nasip olan bir erdemlilik yaratmış. Bu Özellikle Kürt yoksullarının itiraz bilinci, yaşamı paylaşma ve örgütleme biçimleri, gelecek umutları bana büyük bir inanç, yeni bir motivasyon aşıladı. En büyük zenginliğimdir, Kürt Halkına borçluyum.” dedi.

Hayal Kırıklıklarım Var

Parlamenter siyasetin içinde bulunduğu süre içerisindeki en büyük hayal kırıklığını ise yaşanan can kayıplarını önleyememek olarak açıklayan HDP’li Önder, ‘’ İmralı heyetinde yer almam hasebiyle, barış için önemli bir inisiyatif üstlenmiştik. Öyle ki barışa elimizi uzatsak dokunacak kadar yakın olmuştuk ama bunu başaramadık. Çatışmasız bir dönem yakalamışken, bunu iyi kötü iki buçuk yıl gibi bir zamana yayabilmişken, muhafaza edememiş olmak, başta kendimi sorumlu tutarak en büyük üzüntümdür.” Dedi.