HDP'li Paylan'dan partisini hedef alan İYİ Partili Ağıralioğlu'na yanıt

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun basın toplantısında HDP’ye ilişkin sarf ettiği sözlere Garo Paylan’dan yanıt geldi. Paylan “Dilimizi ısırıyoruz” dedi.

HDP'li Paylan'dan partisini hedef alan İYİ Partili Ağıralioğlu'na yanıt

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'dan geldi. Paylan Halk TV'ye katıldığı canlı yayında Ağıralioğlu için, “Yavuz beyin tüm hakaretlerini kendisine iade ediyorum. HDP’nin seçmenleri de Türkiye’deki diğer tüm seçmenler kadar onurlu seçmenlerdir. Onların iradesi bütün seçmenler kadar saygıyı hak eder” dedi.

“Ben KPPS ile milletvekili olmadım 80 bin Diyarbakırlının oyu ile seçildim diyen Paylan, “Biz 6 milyon oy aldık. Bu seçimde de Yavuz bey de görecek, en az 8 milyon oy alacağız. Yüzden fazla milletvekili almak gibi bir hedefimiz var” ifadelerini kullandı.

 "Ben Yavuz beye saygı duyuyorum, fikirlerini beğenmiyorum” ifadelerini kullanan Paylan “Çünkü oy alarak gelmiştir” şeklinde konuştu.

Paylan sözlerini şöyle sürdürdü:

 Ben de ona bir araba laf söyleyebilirim. Kullanmak istemediğim sıfatları kullanabilirim. Ama dilimizi ısırıyoruz. Niye? Çünkü onun seçmenleri de değişim talebi içindeler. Eminim ki bu dönemde kimler sorumsuz davaranıyor, toplum onu eleştiriyorsa, Yavuz beyin seçmenleri de yaptığı sorumsuz davaranıştan dolayı onu eleştiriyordur. O da umarım ki bu yoldan geri döner.  "

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, HDP, CHP ve millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan açıklamalarda bulunmuştu

Yavuz Ağıralioğlu HDP’ye ilişkin şunları söylemişti:

“HDP, Kılıçdaroğlu lehine aday çıkarmayacağını açıkladı. Biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız. Ben dedim, defalarca dedim. İYİ Parti, 6 milyon HDP’ye oy veren Kürt vatandaşlarımızın oyunu kazanabilse ben bundan onur duyarım.

Benim derdim var, devletten alacağım diyen varsa duyacaksınız. İYİ Parti’nin de diğer partilerin de tek vazifesi şudur, biz bölücüleri dinlemeyiz, çocuklarımızın katilini dinlemeyiz. HDP’nin yetkililerini Türk devletine katil derken görüyorum, çok diyorlar. Devlete katil derken gösterdiğiniz cüretkarlığı bir kere PKK’ya katil derken gösteremediniz.

HDP’nin bu iklimde mektuplarıyla, bizimle niye muhatap olmuyorsunuz beyanatlarıyla toparlanacak süreç değildir. Oyunuza talibiz ama sizi muhatap almıyoruz. Siz problemli insanlarsınız. Ben terörün gölgesinin düştüğü yerde, devletin makamlarının örselenmesine razı değilim.

"HDP, Türk demokrasisinin şantajcısına dönüşmüştür"

Kemal beyin adaylığının dayatmaya dönüşmesine, mutabakatın ihlal edilmesine, belediye başkanları teklifimizin şahsi hırsa kabul edilmesine itiraz ediyoruz.

Ben bütün bu usulsüzlükleri reddediyorum. Cumhurbaşkanlığı makamının HDP gölgesinde kalmasını makbul bulmuyorum. Bu süreç nereye kadar giderse, millete verdiğim sözle devam edeceğim. Türk milliyetçilerinin birbirlerinin boğazına sarıldığı son seçimdir bu. HDP, Türk demokrasisinin şantajcısına dönüşmüştür.”