HDP’nin yeni eş genel başkanı Serpil Kemalbay

HDP’nin yeni eş genel başkanı Serpil Kemalbay

HDP 3. Olağanüstü Kongresinde milletvekilliği ve parti üyeliği düşürülen Figen Yüksekdağ’ın yerine Serpil Kemalbay HDP'nin yeni eş genel başkanı oldu.

Kongreye mesaj gönderen Selahattin Demirtaş, 'ortak vatan' ve 'cumhuriyet değerleri' vurgusu yaptı ve “Dolmabahçe Sarayı'na gömülen barış umutlarımızı yeniden ve daha güçlü bir şekilde haykırma zamanıdır. Cumhuriyet'in demokratik değerlerine sahip çıkmak, eksiklerini gidererek, yanlışlarını düzelterek, Cumhuriyeti demokratikleştirerek mümkün olur. Ortak vatanda birlikte, eşit ve kardeşçe yaşamak için, demokrasisi güçlü bir Cumhuriyet'in onurlu eşit yurttaşları olarak korkmadan, birbirimize dostlukla sarılabilmek için hepinizi cesarete davet ediyorum” dedi. 

Kongrenin sonuç metninde partinin barış ve demokrasi talebi ifade edilerek, “Toplumun tüm kesimlerini demokratik bir anayasa yapım sürecinde ve toplumsal barışı var etme konusunda yan yana gelmeye çağırıyoruz” denildi.

HDP 3. Olağanüstü Kongresi, Dünya Ticaret Merkezi’nde bugün yapıldı. Kongrede Yüksekdağ’ın yerine eş genel başkanlığı üstlenecek ismi belirlemek üzere parti kurullarında bir süreden beri yapılan çalışmalar sonuçlanmıştı. Yüksekdağ’ın yerine bu görevi vekaleten sürdüren Serpil Kemalbay eş genel başkan oldu.