Hükümet Sözcüsü: Kürdistan Bölgesi'nde MOSSAD binası yok ki saldırıya uğrasın!

Hükümet Sözcüsü Cutyar Adil, İran medyasında, “Kuzey Irak'ta İsrail gizli servisi MOSSAD'a ait özel bir operasyon merkezine saldırı düzenlendi” şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Hükümet Sözcüsü: Kürdistan Bölgesi'nde MOSSAD binası yok ki saldırıya uğrasın!

‘Kürdistan Bölgesi’nde İsrail’in istihbarat servisi MOSSAD'a ait özel bir operasyon merkezine saldırı düzenlendiğine’ dair ortaya atılan iddialara ilişkin yazılı açıklama yapan Kürdistan Hükümeti Sözcüsü Cutyar Adil, “Geçmişte de Kürdistan Bölgesi’nde İsrail’in istihbarat servisine ait üslerin bulunduğuna dair iddialar ortaya atılmıştı, söz konusu iddiaların tamamı gerçekleri yansıtmamaktadır” dedi.

Söz konusu iddiaların Kürdistan Bölgesi’ne karşı yürütülen bir plan olduğunu vurgulayan Adil, “Bu tür haberleri ve iddiaları çok asılsız ve tehlikeli buluyoruz” ifadelerini kullandı.

İran İslam Cumhuriyeti'ne bağlı bir yayın organında, ‘Kuzey Irak'ta İsrail gizli servisi MOSSAD'a ait özel bir operasyon merkezini saldırı düzenlendi” şeklinde bir haber servis edilmiş, saldırıda ölü ve yaralıların olduğu öne sürülmüştü. 

İran'a bağlı Fars Haber Ajansı, Irak medyasının, MOSSAD'ın Kürdistan Bölgesel Yönetimi sınırları dahilindeki faaliyetleri konusunda defalarca uyarıda bulunduğunu öne sürdü. Herhangi bir resmi kaynak tarafından doğrulanmayan habere, Fars Haber Ajansı'nın yanı sıra Irak basını, İran devlet televizyonu Press TV ve Rusya destekli televizyon ağı Russia Today'in (RT) bültenlerinde geniş yer ayrıldı. 

Söz konusu haber, İsrail'in İran'daki Natanz Nükleer Tesisi'ne yaptığı iddia edilen saldırı ve yakın zamanda Kızıldeniz ve Basra Körfezi yakınlarında "İran'a bağlı istihbarat faaliyeti yürüttüğü öne sürülen" gemilere yapılan saldırıların hemen ardından geldi.

İranlı üst düzey yetkililer, geçtiğimiz günlerde Natanz'daki uranyum zenginleştirme tesislerinde meydana gelen kazadan İsrail'i sorumlu tutmuş ve İsrail'in olaydaki dahlinin tespit edilmesi halinde "intikam alacaklarını" duyurmuştu