İddia: PKK’linin cenazesinin yıkanmasına izin verilmedi

PKK ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arasında Bitlis'te 4 gündür devam eden çatışmalarda hayatını kaybeden PKK’linin cenazesinin yıkanmasına izin verilmediği için yıkanmadan ve cenaze namazı kılınamadan defnedildiği öne sürüldü.

İddia: PKK’linin cenazesinin yıkanmasına izin verilmedi

Bitlis-Tatvan’da yaşanan çatışmalarda şu ana kadar 2 köy korucusu ile 1 asker hayatını kaybetti, 6 asker de yaralandı. Anadere köyü kırsalında yoğunlaşan çatışmalarda PKK’li Tahsin Asan da yaşamını yitirdi.

PKK’ye yakın medya kanallarında yer alan iddiaya göre, Tahsin Asan’ın cenazesi ailesine teslim edildi ancak; güvenlik güçleri, cenazenin yıkanmasına ve cenaze namazı kılınmasına izin vermedi.

Önceki gün Bitlis'te giden Asan'ın ailesi cenazeyi teşhis etti. Aile güvenlik güçlerinin eşliğinde cenazeyi Tatvan merkezde bulunan “Şex Hesen Mezarlığı”nda defnetti.

Türkiye'de son bir kaç yıldır çatışmalarda hayatını kaybeden PKK’liler için cenaze töreni düzenlenmesine izin verilmiyor. Daha önce yapılan kitlesel gösteriler ve kitlesel defin törenleriyle de artık karşılaşılmıyor.

Güvenlik güçleri sadece ölen kişinin en yakınlarının cenazeyi defnetmesine izin veriyor.

/Rudaw