İdris Barzani vefatının 31. yılında anıldı

İdris Barzani 31. ölüm yıl dönümü münasebetiyle Erbil’in Pirmam ilçesinde anıldı.

İdris Barzani vefatının 31. yılında anıldı

İdris Barzani 31. ölüm yıl dönümü münasebetiyle Erbil’in Pirmam ilçesinde anıldı.

Erbil’in Pirmam ilçesinde İdris Barzani’nin 31. ölüm yıl dönümü münasebetiyle anma töreni düzenlendi.

Anma töreninde İdris Barzani’nin yakın arkadaşı ve PDK politbüro üyesi Dr. Roj Nuri Şawês bir konuşma yaptı. Şawês konuşmasında, İdris Barzani için şu ifadeleri kullandı:” Ölümsüz İdris Barzani’nin hayatı ve mücadelesi halkımızın kazanımları üzerime kurulu. Bu yüzdendir ki eğer bugün Kürdistan’ın bağımsızlık referandumu başarılı olduysa İdris Barzani, Mela Mustafa Barzani ve onların yol arkadaşları sayesinde başarıyı elde ettik.”

Dr. Roj konuşmasında çoğunlukla Kürdistan bağımsızlık referandumu hakkında açıklama yaparak şu şekilde konuştu:” Kürdistan’ın içerdeki ve dışardaki düşmanları referandumun başarılı olmasını istemediler. Lakin İdris Barzani ve yol arkadaşlarının dahası ölümsüz lider Mela Mustafa Barzani’nin mücadelesi referandumun başarıya ulaşmasını sağladı.”

Roj Nuri Şawês konuşmasında idris Barzani’nin kişiliği hakkıda da şu ifadeleri kullandı:”  İdris Barzani normal bir kişi değildi. İdris Barzani, Kürt halkının tarihinde dağ gibi bir kişilikti.”

İdris Barzani Kimdir?

İdris Barzani, ölümsüz Kürt lider Mela Mustafa Barzani’nin oğludur. İdris Barzani 1944’de Barzan yöresinde köyde dünyaya geldi. İdris Barzani, 31 Ocak 1987’de Doğu Kürdistan’ın Ürmiye kentine bağlı Silvan’a ilçesinde yaşamını yitirdi.

İdris Barzani’nin naaşı ilk olarak Şino kentinde babası Mela Mustafa Barzani’nin mezarına yakın bir yerde toprağa verildi. Güney Kürdistan’ın kurtuluşundan sonra Mela Mustafa Barzani ve idris Barzani’nin naaşları Güney Kürdistan’ın Barzan yöresinde tekrardan toprağa verildi.