İlham Ahmed: 'İsveç’in çalışmalarını çok değerli buluyoruz'

DSM Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ahmed, dün İsveç Dışişleri Bakanı Linde ile yaptıkları görüşmenin verimli geçtiğini belirterek Suriye krizine ilişkin görüşlerini paylaştıklarını bildirdi.

İlham Ahmed: 'İsveç’in çalışmalarını çok değerli buluyoruz'

İlham Ahmed başkanlığındaki Demokratik Suriye Meclisi'nden (DSM) bir heyet, İsveç'in başkenti Stockholm'de İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile bir araya geldi.

Heyetin ziyaretine ilişkin İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Twitter hesabından bir mesaj yayınlamıştı.

Ann Linde, heyetin kabulünden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, görüşmede Rojava'daki durumu ele aldıklarını söylemiş ve mesajında, "Kuzeydoğu Suriye'deki durum hakkında DSM'den (Demokratik Suriye Meclisi) İlham Ahmed ile görüşmüş olmaktan büyük memnuniyet duydum. İsveç'in işbirliği devam edecek” ifadelerine yer vermişti.

“İsveç’in çalışmalarını çok değerli buluyoruz”

Bugün ise DSM Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ahmed, Twitter üzerinden görüşmeye dair paylaşımda bulundu.

Suriye ile ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını aktaran Ahmed, “İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Suriye krizinin çözümüne ilişkin görüşlerimizi paylaştık. İsveç hükümetinin siyasi çözüm ve insani yardım konusunda verdiği desteği ve çalışmaları çok değerli buluyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

İsveç-Rojava ilişkileri

Rojava Özerk Yönetimi’ne verdiği destekle tanınan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, şimdiye kadar İlham Ahmed ve Özerk Yönetim'in diğer yetkilileriyle birkaç kez görüştü.

Bu yılın Ağustos ayında İsveç, Özerk Bölge'deki insani durumu iyileştirmek için Rojava’ya 10 milyon dolar sağladı. İsveç, 2016'dan bu yana ise Rojava’ya 41 milyon dolar sağladı.

İsveç, Suriye'deki insani durumu iyileştirmek için IŞİD'e Karşı Uluslararası Koalisyon üyesi olarak son dört yılda (2016-2020) 210,8 milyon dolar harcadı ve 2023 yılına kadar 376 milyon dolar sağlaması bekleniyor.

Ann Linde Ekim 2020'deki Türkiye'yi ziyaretinde Türkiye'nin güçlerini Rojava’dan çekmesi gerektiğini söylemişti. (Rudaw)