İmamoğlu açıkladı: İstanbul oylarında son durum ne?

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de yayınlanan Çalar Saat programına katıldı.

İmamoğlu açıkladı: İstanbul oylarında son durum ne?

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de yayınlanan Çalar Saat programına katıldı.

İstanbul'da itiraz edilen sandıklar ve geçersiz oyların bakıldığı 17 ilçede sayım sonuçlandı. AKP’ye 2 bin 184, CHP’ye de 785 yeni oy kaydı yapıldı. Buna göre CHP adayı Ekrem İmamoğlu, AKP adayı Binali Yıldırım'ın 18 bin 742 oy önünde.

Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan İmamoğlu, İstanbul'da 119 bin 652 geçersiz oyun sayıldığını, 17 ilçede sayımın sonuçlandığını belirterek, "Aradaki fark 18 bin 742" dedi.

AKP'li yetkililere seslenen İmamoğlu, "Bütün süreci siz hazırladınız, bütün önlemleri siz aldınız. 'En güvenli sistem bizde' dediniz, 1 milyon insanın görevli olduğunu siz söylediniz" tepkisini gösterdi.

İmamoğlu, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün "İstanbul'da seçimler yenilenmeli" ifadesini de değerlendirirken "Seçimi kazandığıma inanmasam, elimizdeki veriler bunu göstermese, Allah şahit çıkar 'Kaybettik' derim" açıklamasında bulunan İmamoğlu, "Her seçimde tekrar tekrar mı sayalım? Seçimden kurtulamıyoruz. Kazanana kadar seçim mi o zaman?" diye sordu.

Öte yandan İmamoğlu, sabah saatlerinde RS FM'de yayınlanan Seyr-i Sabah programına konuk oldu. Burada Zafer Arapkirli'nin sorularını yanıtlarken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Hiç kimse sokaklardan medet ummasın, kaos şakşakçılığına soyunmasın. Emel ve hedef sahiplerini uyarıyorum, bedeli hakikaten çok ağır olur" sözlerine de yanıt verdi.

"Şöyle herkesin fikrine saygı duyuyoruz ancak biz kendi fikrimizi açıklamakla yükümlüyüz" diyen İmamoğlu, "Kargaşa, karmaşa yaratacak süreçlerin karşısında önce ben dururum. Bunun bizim tavrımız gibi algılanması üzücü. Biz adalet çağrısı yapıyoruz. Seçim süreçleri ortada. Matematiği ortada. Bizim talebimiz bu yönde. 'Mazbatamı verin' tarzında bir sözüm bir cümlemde geçti. Onun dışında bir şey geçmedi. Hep 'Hakkımızı' istiyoruz dedik. 16 milyon insana karşı sorumluyuz artık. Takıntı yapılan şey 'Kendini niye İBB Başkanı' olarak tanımladı" karşılığını verdi.