Irak Dışişleri Bakanı: Irak topraklarına saldırılar kabul edilemez

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, hiçbir örgütün Irak topraklarından komşu ülkelere saldırı düzenlemesine izin vermeme yönünde yükümlülükleri olduğunu söyledi.

Irak Dışişleri Bakanı: Irak topraklarına saldırılar kabul edilemez

Fuad Hüseyin, Mısırlı ve Ürdünlü mevkidaşlarıyla Ürdün’ün başkenti Amman'da düzenlediği basın toplantısında İran'ın saldırıları ve Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi topraklarında düzenlediği operasyonlara değinerek mevcut sorunları çözmek için bu ülkelerin hükümetleriyle sürekli diyalog hâlinde olduklarını vurguladı.

Irak toprakları içerisinde farklı sorunların olduğunu akratan Hüseyin, “Bu sorunlardan bazıları geçmişe dayanmaktadır. Irak topraklarında siyasi örgütlerin varlığı gibi başka sorunlar da var” ifadelerini kullandı.

“Sorunlar diyalog yoluyla çözülmeli”

Hüseyin, sorunların çözümünde diyaloğun önemine dikkat çekerek “Irak topraklarını komşu ülkemizden herhangi birine saldırı düzenlenmesi amacıyla kullanan hiçbir örgüte izin vermeyen Irak Anayasası’na bağlıyız fakat Irak topraklarına saldırı düzenlenmesi de kabul edilemez. Mevcut sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerekiyor” diye konuştu.

Türkiye ve İran’la iletişim hâlinde olduklarını aktaran Hüseyin, “Irak egemenliğinin korumak için bir çözüme varmak amacıyla iki ülkenin hükümetleriyle sürekli iletişim hâlindeyiz. Aynı şekilde bu örgütlerin komşu ülkelere karşı herhangi bir eylemde bulunmasına müsaade edilmeyecektir” şeklinde konuştu.