Irak Sınır Muhafızları, İran ve Türkiye sınırlarında güvenliği arttırıyor

Irak Sınır Muhafız Güçleri, Türkiye ve İran sınırındaki ‘kaçak’ geçişleri önlemek amacıyla 90’a yakın kale ve kontrol kulesi kuruyor.

Irak Sınır Muhafızları, İran ve Türkiye sınırlarında güvenliği arttırıyor

Rûdaw’a konuşan Irak Sınır Muhafız Güçleri Sözcüsü Yüzbaşı Karwan Xoşnaw, Türkiye-İran sınırındaki ‘yasa dışı sızma’ ve ‘kaçakçılığı’ önleme planı çerçevesinde bugüne kadar Süleymaniye'nin Perwezxan Sınır Kapısı bölgesinde 49 askeri kontrol kulesi ve Türkiye sınırında ise 7 kalenin inşa edildiğini söyledi.

Xoşnav 30 kale ve kulenin inşasının ise yakın zamanda yapılacağını kaydetti.

Yüzbaşı Xoşnaw, Türkiye ve İran sınırlarının güvenliğini sağlanmak amacıyla, güçlerinin sınırlarda yol ve güvenlik noktaları kurmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.  

Türkiye, PKK güçlerinin varlığını gerekçe göstererek Kürdistan Bölgesi topraklarının yüzlerce km derinliğine inmiş durumda. TSK’nın, sınırda ve içeride 65’in üzerinde askeri noktası bulunuyor.

İran ise, Rojhılat Peşmergelerinin varlğını bahane ederek sık sık Kürdistan Bölgesi sınırlarını bombalıyor. İran ordusu birçok kez Erbil, Süleymaniye ve Kerkük’teki sivillerin kaldığı Rojhılatlı siyasi partilere ait mülteci kamplarını intihar İHA’ları ve füzelerle hedef aldı.