Irak'ta 300 kişinin öldüğü IŞİD saldırısının 3 faili idam edildi

Irak, başken Bağdat'tın Karada bölgesinde bomba yüklü bir aracı patlatarak 300'den fazla kişiyi öldüren ve yüzlercesini yaralayan saldırıdan sorumlu 3 kişiyi idam etti.

Irak'ta 300 kişinin öldüğü IŞİD saldırısının 3 faili idam edildi

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Bağdat'ın Karada bölgesindeki kanlı bombalama olayının faillerinden üçünün infaz edildiğini duyurdu.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin, Temmuz 2016 başında Bağdat'ın Karada bölgesinde yüzlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan bombalama olayının kurbanlarının yakınlarıyla görüştüğü belirtildi.

Açıklamada  Başbakan Sudani’nin yakınlarını patlamada kaybedenlerin yakınlarına “Adil bir intikamla dün gece ve bugün terör saldırısının ana faillerinden üçünün idam cezası infaz edildiğini söylediği" dediği aktarıldı.

Sudani, "Terörizmden suçlu olanlara karşı her türlü adil cezayı uygulamaktan asla tereddüt etmeyeceğiz" dedi.

Açıklamaya göre Irak Başbakanı, patlamanın mağduru ailelerin taleplerini dinleyerek, onların özel ihtiyaçlarının takip edilmesi ve uygulanmasının önündeki engellerin kaldırılması talimatını verdi.

Bağdat’ın Karada semtinde 3 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 300’den fazla insan hayatını kaybetmişti.

Bu patlama 2003 yılındaki ABD müdahalesinden bu yana yaşanan en kanlı tek bombalı saldırı olarak kayıtlara geçmişti. Saldırıyı IŞİD üstlenmişti. 

Dönemin Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, 2021 yılında Bağdat’ta 300 kişiyi öldüren canlı bomba saldırısını planlayan IŞİD militanının yakalandığını açıklamıştı. Mustafa el-Kazımi, Ghazwan al-Zawbaee adındaki IŞİD üyesinin “Irak sınırları dışında bir istihbarat operasyonu sonucunda” yakalandığını duyurmuştu.