Irak'tan ABD'nin saldırılarına ilişkin açıklama

Irak'tan ABD'nin saldırılarına ilişkin açıklama

Irak’ın geçici Başbakanı Adil Abdulmehdi, ABD'nin Irak'taki Heşdi Şabi üslerine düzenlediği hava saldırılarına yönelik yaptığı açıklamada, saldırıların açık bir taciz olduğunu belirterek kabul edilemeyeceğini söyledi.

Irak’ta devan eden protesto gösterileri nedeniyle istifa eden ve geçici olarak başbakanlık görevini yürüten Adil Abdulmehdi, Bakanlar kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, ABD’nin Irak ve Suriye’de düzenlediği hava saldırılarına değindi.

Saldırıların tehlikeli sonuçlar doğuracağını ifade ederek Abdulmehdi,“Irak’ı kutuplaşamalardan ve savaş ortamından uzaklaştıracağımızı bir kez daha vurguluyoruz. ABD’nin düzenlediği saldırı ise bir tacizdir asla kabul edilemez” dedi.

ABD Savunma Bakanlığı, dün, Heşdi Şabi'ye bağlı Hizbullah Tugayları'nın Irak ve Suriye'deki toplam 5 üssüne hava saldırısı düzenlendiğini açıklamıştı.

Irak Savunma Bakanlığı da söz konusu örgütün Enbar'daki El-Harş ve Sellum bölgelerindeki iki mevkiine ABD tarafından üç hava saldırısı gerçekleştirildiğini bildirmişti.

Heşdi Şabi Harekât Dairesi Başkanı Cevad Rubayavi de yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin Enbar'daki askeri üslerine düzenlediği saldırıda 25 kişinin öldüğünü, 51 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Hizbullah Tugayları (Ketaib Hizbullah) ya da "Irak Hizbullah'ı" olarak da bilinen İran destekli örgüt, Heşdi Şabi'nin unsurlarından birini oluşturuyor.