İran Kerkük’ün Tuzhurmatu ve Kifri'ye pasdar getiriyor

İran’ın 6 helikopter ile Kerkük’ün Tuzhurmatu ilçesine pasdar taşıdığı bildirildi.

İran Kerkük’ün Tuzhurmatu ve Kifri'ye pasdar getiriyor

İran’ın 6 helikopter ile Kerkük’ün Tuzhurmatu ilçesine pasdar taşıdığı bildirildi.

Kürdistan Emekçiler Partisi Kerkük Sorumlusu Şivan Mihemed, İran’a ait helikopterlerin Tuzhurmatu’ya bağlı Pilkane ve Kifri bölgelerine yüzlerce Pasdar getirdiğini söyledi.

Şivan Mihemed, KYB Hemrin Şubesi’nin de bölgeye getiren Pasdarlardan haberdar olduğunu belirterek, “KYB'li yetkililer 400 pasdarın getirildiğini söylüyorlar” dedi.

Dün de aynı bölgede bulunan Zinan ve Kifri'ye İran pasdarlarının getirildiği iddia edilmişti. Gelişmelere tanık olduğunu söyleyen Zinan ilçe sakinlerinden görgü tanığı Karwan Mahmud da Kifri bölgesine İran pasdarlarının getirildiğini belirtti. Mahmud söz konusu milislerin 6 helikopter ile bölgeye getirildiğini söylemişti.

Irak’ın Bağdad Post isimli haber sitesi de söz konusu gelişmeyi teyit ederek, İran’a ait 6 helikopterin Tuzhurmatu’nıun Zinane bölgesine iniş yaparak bölgeye asker indirdiğini, pasdarların, YNK’ye bağlı Zanyari İstihbarat Sorumlusu Lahur Talabani’nin bilgisi dahilinde bölgeye getirildiklerini yazdı.
İran askeri gücün bölgeye gelmesinden, 16 Ekim'de Kerkük ve Kürdistan'ın bazı bölgelerini Haşdi Şabi güçlerine teslim eden Lahur Cengi'nin haberdar olduğu belirtildi.
Karwan Mahmud gördüklerine dair yaptığı açıklamada, "11 Kasım'da İran askeri güçlerini taşıyan 6 helikopter Zinan'a yakın bir yerde yere indi. 2 tane de hava onları korumaya almıştı. Daha sonra onlar da havalandı. Bu hareketlilik bölge halkında bir korku ve endişeye yol açtı. Ancak olaya bir anlam veremedik" dedi.
Öte yandan Kifri KDP Komisyon Sorumlusu Zeynel Aziz de söz konusu helikopterlerden 300 civarında askerin Pelkan köyü yakınlarına indirildiğini söyledi.
Bölgeye konuşlandırılan askerlere Özgürlük Cemaati isminin verildiğini belirten Zeynel Eziz, helikopterler tarafından askerlerin sürekli gözlemlendiğini de sözlerine ekledi.