İran rejimi yine Kürtlere saldırdı, 2 kolberi daha katletti

İran Sınır Muhafızları (pastaran) açtığı ateş sonucu Doğu Kürdistan'ın Piranşar ve Bane sınırında 2 kolber hayatını kaybetti, 2 kolber ise yaralandı.Urmiye'de ise bir kolber çığ altında kalarak can verdi.

İran rejimi yine Kürtlere saldırdı, 2 kolberi daha katletti

İran Sınır Muhafızları (pastaran)  açtığı ateş sonucu Doğu Kürdistan'ın Piranşar ve Bane sınırında  2 kolber hayatını kaybetti,  2 kolber ise yaralandı.Urmiye'de ise bir kolber çığ altında kalarak can verdi.

Doğu Kürdistan'ın  Piranşar ve Bane sınırında dün akşam saatlerinde pastarların açtığı ateş sonucu saldırıda 2 kolber hayatını kaybederken, 2 kolber ise yaralandı.

Saldırıda Piranşar’ın Durkesê köyünden olan Hasil Badberîn (16) saldırıda katledilirken, Piranşar’ın Nalên köyünden olan İbrahîm Eli (50) ise ayağından yaralandı.  

Banê’ın Selman köyünden olan Rehman Seîd (45) saldırıda katledilirken, Mihemed Bijîr (15) ise yaralandı.

Öte yandan Urmiye kırsalında Kuzey Kürdistan'a açılan Sêro Sınır Kapısı yakınında Cewad Gulabî (35) isimli kolber çığ altında kalarak  can verdi. 

Hengaw İnsan Hakları Örgütü'ne göre Cewad Gulabî, 3 gün önce çığ altında kalmıştı. Ölen kolberin Urmiye'nin  Melûn köyünde ikamet ettiği ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.