İran, yeniden saldırıya uğraması halinde İsrail'i yok etmekle tehdit etti

İran cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İsrail'in İran topraklarına saldırısının ciddi sonuçlar doğuracağını ve İsrail'den 'hiçbir şey kalmamasına' neden olacağını söyledi.

İran, yeniden saldırıya uğraması halinde İsrail'i yok etmekle tehdit etti

CNN'in haberine göre İran devlet haber ajansı IRNA'nın haberine göre Reisi, "İsrail İran'a yeniden saldırırsa bu varlıktan geriye hiçbir şey kalmayacak" dedi.

İran Cumhurbaşkanı, İsrail'in "başka bir hata yapması ve kutsal İran topraklarının egemenliğini ihlal etmesi durumunda durumun farklı olacağı" konusunda uyardı.

ABD'li bir yetkiliye göre uyarı, İsrail'in Cuma günü İran'a askeri saldırı gerçekleştirmesinin ardından geldi, ancak İsrail bu eylemi resmi olarak kabul etmedi. 

Cuma günü İran'ın İsfahan kenti üzerinde patlama sesleri duyuldu ve kaynaklar bunun bir İsrail saldırısı olduğunu söyledi ancak Tahran olayı önemsizmiş gibi göstererek herhangi bir misilleme planının olmadığını açıkladı.

İran, İsrail'in 1 Nisan'da Şam'daki büyükelçilik yerleşkesine düzenlediği ölümcül saldırıya misilleme olarak 13 Nisan'da İsrail'e füze ve insansız hava araçları fırlatmış ancak neredeyse tamamı düşürülmüştü.