İran yine yalanladı: PKK'ye karşı operasyona katılmadık!

İran Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Abolfazl Shekarchi yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada Türkiye ile PKK'ye ortak bir operasyon düzenlemediklerini söyledi. Bu açıklama ile İran, Türkiye ile sınır bölgesinde operasyon yaptığını ikinci kez reddediyor.

İran yine yalanladı: PKK'ye karşı operasyona katılmadık!

İran Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Abolfazl Shekarchi yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada Türkiye ile PKK'ye ortak bir operasyon düzenlemediklerini söyledi. Bu açıklama ile İran, Türkiye ile sınır bölgesinde operasyon yaptığını ikinci kez reddetmiş oldu.

İran Silahlı Kuvvetleri’nden bugün yapılan açıklamada, “Türkiye ile sınır bölgesinde herhangi bir ortak operasyona katılmadıkları” ileri sürüldü ve İran ordusunun Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte sınır bölgesinde hiçbir müdahaleye karışmayacağı duyuruldu.

Yapılan bu açıklamayla Tahran, Türk yetkililerin aksi yönlü açıklamalarına rağmen, Türkiye’nin PKK’ye düzenlediği ortak askeri operasyonlara katıldığını ikinci kere reddetmiş oldu.

Tasnim gazetesinde yer alan haberde, İran Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Abolfazl Shekarchi'nin “İran silahlı kuvvetlerinin sınır bölgesinde Türk ordusuyla ortak bir operasyonu olmadı” ifadesine yer verildi.

Türkiye İçişleri Bakanlığı’ndan ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan bugün yapılan ayrı ayrı iki açıklamada ise İran'la 18 Mart 2019 tarihinde PKK'yi hedef alan bir operasyon gerçekleştirildiği, bundan sonra da İran’la ortak operasyonlara devam edecekleri konusunda anlaşıldığı belirtilmişti.

İran iki gün önce de yalanlamıştı

Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamaya göre, iki ülke tarafından düzenlenen ortak operasyon 18 Mart'ta, yani iki gün önce başlamış, operasyona ilişkin ayrıntıları yine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Pazartesi günü duyurmuştu.

Ancak bu açıklamadan birkaç saat sonra İran, ortak operasyon düzenlendiği yönündeki haberi yalanlamıştı. Yarı resmi Fars Haber Ajansı'na konuşan İran ordusundan bir yetkili "Türk ordusu PKK'ye operasyon yaptı ama İran silahlı kuvvetleri bu operasyonun bir parçası değildi" demişti.