IŞİD, Halep'ten tamamen çekildi

Suriye ordusunun Hama ve Rakka arasındaki Itriye-Rusafa karayolunu da ele geçirmesiyle IŞİD, Halep vilayetinden tamamen çıkarıldı.

IŞİD, Halep'ten tamamen çekildi

Suriye ordusunun Hama ile Rakka arasında bulunan Itriye-Rusafa karayolunu da ele geçirmesiyle, IŞİD Halep vilayetinde kontrol ettiği son bölgeden çekilmek zorunda kaldı

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) yöneticisi Rami Abdurrahman, "IŞİD 17 kasaba ve köyden çekildi. Örgüt, 4 yıl boyunca varlık gösterdikten sonra artık Halep'in dışında" şeklinde konuştu.

Son günlerde Rakka'nın güneyinde ilerleyen Suriye ordusu, Hama ve Rakka arasındaki Itriye-Rusafa karayolunu da ele geçirerek bölgede IŞİD varlığına son verdi.

Rakka, Demokratik Suriye Güçleri tarafından dört bir koldan kuşatıldı

Diğer yandan Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG), bu ayın başında başlattığı Rakka'nın özgürleştirilmesi operasyonu şiddetli çatışmalar eşliğinde devam ediyor.

SOHR tarafından gerçekleştirilen bir diğer açıklamada ise, Rakka'daki IŞİD militanlarının kaçabilmesi için bütün yolların kapandığı belirtildi. 

Dört bir koldan kuşatma altına alınan Rakka'dan IŞİD militanlarının kaçmalarının imkansız hale geldiği, çember altına alındıklarını vurgulayan DSG'li yetkililer, "Tahminen 4 bin civarında militanının bulunduğu Rakka'da örgütün bütün cephelerden baskı altına alındığını" dile getiriyorlar.