İsrail Refah'ı vurdu, 100'den fazla ölü var

İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği hava saldırıları sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

İsrail Refah'ı vurdu, 100'den fazla ölü var

Filistin resmi haber ajansı WAFA, yayınladığı haberinde, “İsrail’in, güvenli bölge olduğunu iddia ederek insanları sürdüğü Gazze’nin Mısır sınırındaki Refah’a saldırılarında 100’den fazla kişi öldü.” bilgisi yer aldı.

İsrail Başbakanlık Ofisinden 9 Şubat'ta yapılan açıklamada, Binyamin Netanyahu’nun, ordu ve güvenlik teşkilatına, Gazze Şeridi'nin güneyine saldırı düzenlenmesi ve buraya sığınmış yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin yerinden edilmesi için gerekli planın hazırlanması talimatını verdiği kaydedilmişti.

ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Netanyahu'yla görüşmesinde, sivilleri korumaya yönelik "inandırıcı" bir plan yapılmadan Mısır'ın Refah kentine saldırı yapılmaması gerektiğini iletmişti.

Filistin Kızılay da İsrail saldırılarının Refah şehir merkezinde yoğunlaştığını ve saldırılarda sivillerin evlerinin de hedef alındığını duyurdu.

Saldırıda yarananların kaldırıldığı Kuveyt Hastanesi Müdürü Suhayb el-Hıms ise hastanenin çok tehlikeli durumdaki yaralılarla dolu olduğunu, yeterli ilaç ve serum bulunmadığını belirtti.

Yerel kaynaklar, savaş uçaklarının, yoğun topçu atışı ve savaş gemilerinin denizden yoğun ateşiyle eş zamanlı olarak yaklaşık 40 hava saldırısı düzenlediğini, özellikle yerinden edilmiş kişilerin barındığı çok sayıda evi ve camiyi hedef aldığını kaydetti.

İsrail ordusundan açıklama

Öte yandan İsrail Ordusu da Refah'taki iki rehinenin kurtarıldığını duyurdu. Ordu sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal paylaşım platformundan yaptığı yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin dün gece, 7 Ekim'de Hamas tarafından kaçırılan ve Refah'ta tutulan Hurr ve Marman için gerçekleştirdikleri kurtarma operasyonunu başarıyla tamamladıklarını ifade etti.

Adraee, İsrail güçlerinin Refah'ta iki İsraillinin alıkonulduğu binada oldukça karmaşık bir operasyon gerçekleştirdiği ve esirlerin kurtarıldığı operasyonda Filistinli direniş güçleriyle çatışmalar çıktığını aktardı.