AB, İran'ın Erbil'e yönelik saldırısını araştıracak

Avrupa Birliği’nin (AB) Irak Büyükelçisi Seiler, 11 Şubat 2024 Pazar günü sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklamada, nisan ayında Erbil'i ziyaret edeceğini ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti yetkilileri ve siyasi partilerle görüşeceğini bildirdi.

AB, İran'ın Erbil'e yönelik saldırısını araştıracak
AB'nin Irak Büyükelçisi Thomas Seiler, "Kürdistan Bölgesi'ni ziyaret ederek Erbil'e yönelik saldırıyı hükümet ve siyasi partilerle görüşeceğim." dedi.
 
K24^ün aktardığına göre Seiler mesajında, “Kürdistan Bölgesi'ne yapacağı ziyaret kapsamında İran'ın Erbil'e saldırısını görüşeceğim.” ifadelerine yer verdi.
 
İran Devrim Muhafızları, 15 Ocak Pazartesi günü gece saat 23.30’da Erbil’de sivillerin de bulunduğu birçok noktayı balistik füzelerle hedef almıştı. Saldırılarda, aralarında Kürt iş insanı Peşraw Dizayi ve küçük kızının da bulunduğu 4 sivil hayatını kaybederken, birçok sivil de yaralanmıştı.
 
İran’ın sivilleri hedef alan saldırılarına karşı Erbil, Soran, Duhok ve Zaho başta olmak üzere çok sayıda kentte protesto gösterileri düzenlenmişti.