İsrail'den Erdoğan-Biden görüşmesi paylaşımına ilişkin açıklama: Siber saldırıya uğradık, üzüntülerimizi bildiririz

İsrail Büyükelçiliği’nin resmi Instagram hesabından Erdoğan ve Biden görüşmesine ilişkin, Zaytung'un bir haberini paylaşıldı. Kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturan paylaşım sonrası açıklama yapan İsrail Büyükelçiliği, hesabın 'siber saldırıya uğradığını' ve paylaşım nedeniyle yaşanan her türlü olumsuzluk konusunda üzüntülerimizi bildiririz dedi.

İsrail'den Erdoğan-Biden görüşmesi paylaşımına ilişkin açıklama: Siber saldırıya uğradık, üzüntülerimizi bildiririz

İsrail Büyükelçiliği'nin resmi Instagram hesabından, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşmeyle ilgili, mizahi içerikleriyle bilinen Zaytung'un “Dışişleri F-35'ler yerine iPhone 13 Pro için bastırıyor” şeklindeki 'haberi' paylaşıldı.

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden'ın görüşmesine ait fotoğrafın dalga geçen ifadelerle paylaşılması hakkında yazılı açıklama yaptı.

Söz konusu paylaşımın siber saldırı sonucu yapıldığı belirtilen açıklamada, “Üzülerek bildiririz ki, 02 Kasım 2021 tarihinde 22.10 sularında Büyükelçiliğimize ait resmi sosyal medya hesaplarımızdan biri siber saldırıya maruz kalmış, saldırıya müdahalemiz devam ederken hesabımız aracılığıyla bir takım uygun olmayan içerikler paylaşılmıştır” ifadelerine yer verildi.