İsrail'in Türkiye Büyükelçiliği'nden dikkat çeken açıklama!

İsrail'in Türkiye Büyükelçiliği, Hamas'ın başlattığı saldırının ardından yaşanan çatışmalarla ilgili "İsrail ve Türkiye bu terör eylemlerine karşı omuz omuza durmalı, teröre hiçbir koşulda destek verilmemelidir" açıklamasını yaptı.

İsrail'in Türkiye Büyükelçiliği'nden dikkat çeken açıklama!

Hamas’ın bugün başlattığı saldırının ardından karşılıklı çatışma ve bombardımanlar sürerken İsrail’in Türkiye Büyükelçiliği, dikkat çeken bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şu sözlere yer verildi:

“İsrailliler hain saldırılar sonucu hayatlarını kaybederken ve işkenceye uğrarken, Türkiye'de bazı basın-yayın organlarının ve siyasetçilerin yalan haber yayması kabul edilemez.

Daha açık söylemek gerekirse; bugün yaşananlar, İsrail'in herhangi bir hareketi ile ilişkisi olmayan, bir cevap niteliği taşımayan, Hamas tarafından önceden planlanmış terör saldırılarıdır.

Çok uzun süredir terörle mücadele etmiş olan iki ülke olarak, İsrail ve Türkiye bu terör eylemlerine karşı omuz omuza durmalı, teröre hiçbir koşulda destek verilmemelidir.”

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları bugün sabah erken saatlerde İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattığını açıkladı.

İsrail ordusu “savaş durumu alarmı” ilan etti ve Gazze Şeridi'ne yoğun bombardıman düzenledi.

Operasyonlarda her iki taraftan yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.