İstanbul'daki Newroz kutlamalarından sonra 240 kişi gözaltına alındı

İstanbul'da Newroz kutlamalarının ardından yapılan yürüyüşe polis tarafından gençlere müdahale edildi. İstanbul Valiliği'nin açıklamasına göre 224 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'daki Newroz kutlamalarından sonra 240 kişi gözaltına alındı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde bugün beş bölgede, 23 ayrı kentte Nevruz kutlamaları yapıldı.

Van, Batman, Siirt, Iğdır, Bingöl’ün yanı sıra Mardin’in Kızıltepe, Bitlis’in Tatvan ilçeleri, İstanbul, Bursa ile Tekirdağ'ın Ergene, Kocaeli'nin Gebze, Balıkesir'in Ayvalık ilçeleri, İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Mersin, Antalya, Ankara’da kutlama yapıldı.

İstanbul'da Yenikapı Meydanında yapılan Newroz bittikten yapılan yürüyüşe polis müdahale etti.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Avukat Serhat Eren, İstanbul’da 240 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

224 kişi gözaltına alındı

İstanbul Valiliği tarafından, etkinlik sonrasında, "Fatih İlçemiz Yenikapı Miting Alanı'nda, bugün HDP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Nevruz Kutlaması' açık hava toplantısı sırasında; 'Alana yasadışı pankart ve flama sokmaya çalışan, yasadışı slogan atarak taşkınlık çıkaran' 224 şahıs hakkında güvenlik güçlerimizce yakalama işlemi uygulanmıştır" açıklaması yapıldı.

Kutlamaların yapıldığı pek çok yerde yağmurlu hava etkili oldu. Ancak buna rağmen tüm kutlamalara katılım yüksek oldu. Soğuk hava ve yağış nedeniyle ise kutlamalar erken bitti.

Van ve Kızıltepe'de de kutlamaların ardından PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan görüş yasağı ve tecridi kınamak için yürüyüş yapıldı.