İtalya açıklarında 2 göçmen teknesi battı: 2 ölü, 31 kayıp

İtalya’nın güneydeki Lampedusa adası açıklarında göçmenleri taşıyan iki teknenin batması sonucu 2 kişi öldü. 57 göçmenin kurtardığı olayda yaklaşık 30 kişinin kaybolduğu belirtildi.

İtalya açıklarında 2 göçmen teknesi battı: 2 ölü, 31 kayıp

İtalya sahil güvenliği, iki teknenin batması üzerine gelen raporlar üzerine harekete geçildiğini, denizden 2 cesedin çıkarıldığını ve ayrıca 57 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

Açıklamada, her iki teknede en az 30 kişinin daha kaybolduğuna dair raporlar geldiği belirtildi.

Öte yandan Ansa Haber Ajansı, hayatta kalanların anlattıklarına dayandırdığı haberinde, teknelerin Tunus'taki Sfax limanından yola çıktığını bildirdi.

Ajans, teknelerden birinde 48, diğerinde ise 42 kişinin bulunduğunu ve sahil güvenliğin hayatta kalanları Lampedusa'nın yaklaşık 23 mil güneybatısında bulduğunu aktardı.

Afrika ve bu hattan gelen göçmenlerin çoğu Avrupa'ya geçmek için Akdeniz üzerinden İtalya’ya en yakın kıyıları olan Tunus ve Libya’yı tercih ediyor.

Sadece son birkaç gün içinde 2 binden fazla göçmenin Lampedusa'ya geldiü, belirtiliyor.

İtalya İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre, 2022 yılının ilk 7 ayında 42 bin 600'den fazla göçmen ülkeye sığında. Ancak bu yıl aynı dönemde yaklaşık 92 bin göçmen İtalya’ya geçti.