İYİ Parti'den CHP ve DEM Parti'ye tepki

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “teröre karşı” ortak bildiriyi imzalamayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’ne (DEM Parti) tepki göstererek, "Meseleyi siyaset kulvarında değerlendirmeyi tercih ettiler." dedi.

İYİ Parti'den CHP ve DEM Parti'ye tepki

Sözcü Kürşad Zorlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında 12 askerin hayatını kaybetmesine ilişkin 4 parti tarafından imzalanan ortak bildiriye ilişkin, “İYİ Parti, terörü siyaset üstü bir devlet meselesi olarak görür, devletinin yanında saf tutar.” ifadelerini kullandı.

Zorlu, ortak bildiriyi imzalamayan CHP ve DEM Parti'ye tepki göstererek "Maalesef bazı siyasi partilerimiz meseleyi siyaset kulvarında değerlendirmeyi tercih ettiler." diye konuştu.

Partisinin Kürdistan Bölgesi’ndeki operasyonların yanında olduğunu ve desteklediğini vurgulayan Zorlu, “En büyük temennilerimiz terör yataklarının ivedilikle kurutulmasıdır.” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), İYİ Parti ve Saadet Partisi, Kürdistan Bölgesi’nde 12 askerin hayatını kaybetmesine neden olan çatışmalara ilişkin ortak bir bildiri yayımlamıştı.

DEM Parti ile CHP grupları bildiriyi imzalamazken, CHP konuya ilişkin ayrı bir bildiri yayımlamıştı.