Japonya'daki depremde can kaybı açıklandı

Japonya’da yılın ilk gününde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 30’a yükseldi.

Japonya'daki depremde can kaybı açıklandı

Japonya'nın Işikawa eyaletinde onlarca evin yıkılmasına ve yangın çıkmasına neden olan 7,6 büyüklüğündeki depremin bilançosu artıyor.

Eyalet yetkililerinden yapılan açıklamada, depremde can kaybının 30’a yükseldiği belirtilirken, yıkımın büyük olduğu Wajima şehrinde 15, Suzu’da 6, Nanao'da 5, Hakui'de 1, Anamizu kasabasında 2, Shika kasabasında da 1 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Niigata, Fukui, Toyama ve Gifu eyaletlerini de etkileyen şiddetli depremin ardından en az 155 artçı sarsıntı yaşandı. Wajima’da 200'den fazla yapıda yangın çıktığı, yolların kapanması nedeniyle yaklaşık 500 kişinin şehirdeki havaalanında mahsur kaldığı öğrenildi.

Ülkede depremin ardından yapılan tsunami uyarısı bugün sabah saatlerinde kaldırılırken, deprem bölgesine gönderilen binlerce arama kurtarma çalışanının, yolların hasar görmesi ve kapanması nedeniyle ulaşımda zorluk yaşadığı bildirildi.

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) yerel saatle dün 16.10’da merkezi Işikawa eyaleti olan 7,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıklamıştı.

Yerin 16 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin neden olduğu tsunami dalgalarının boyu 1 metre 20 santimetreye ulaşmış, tren hatlarında ve uçuşlarda aksamalar meydana gelmişti.

JMA’ya göre depremin ilk vurduğu pazartesi gününden bu yana 140'tan fazla artçı sarsıntı tespit edildi. Ajans önümüzdeki günlerde daha güçlü sarsıntıların yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Işikawa'daki Nanao şehrinde yaşayan 74 yaşındaki Nobuko Sugimori Reuters'e verdiği demeçte daha önce hiç böyle bir deprem yaşamadığını söyledi.

73 yaşındaki Fujiko Ueno ise deprem olduğunda yaklaşık 20 kişinin yeni yıl kutlaması için evinde olduğunu ancak mucizevi bir şekilde hepsinin yara almadan çıktığını söyleyerek, "Her şey göz açıp kapayıncaya kadar oldu." dedi.