Kamışlo'da patlatılan aracın satıldığı firma yetkilisinden açıklama

Kamışlo'da patlatılan aracın satıldığı firma yetkilisinden açıklama

Rojava'nın Kamışlo kentinde bugün bombalı araç saldırısı yapılmasının ardından, saldırıda kullanılan aracın, Konya'da bir Oto Galeri'den satıldığı iddiaları gündeme gelmişti.

Bugün yerel saatle 13:00 sularında Rojava'da yer alan Kamışlo kent merkezindeki postane binası yakınlarında bulunan güvenlik kavşağında bomba yüklü bir minibüs infilak etti.

Olayda o esnada yoldan geçen bir kişi yaralandı. Saldırıyı şu ana kadar üstlenen herhangi bir örgüt olmazken, patlayan aracın kalıntılarından yola çıkılarak, Konya'da faaliyet gösteren bir galeriden satıldığı iddia edilmişti. 

Artı Gerçek'te yer alan habere göre firma yetkilileri de iddiaları doğruladı.

Firma yetkilisi; “Patlamada kullanılan araç bizim firmadan satılmış ancak olayın bizimle alakası yok. Emin değiliz ama aracı 10 yıl önce sattığımızı söyleyebilirim” ifadelerini kullandı. 

Haberde yetkilinin daha fazla ayrıntı vermekten kaçınarak "Şu anda polisler firmada gerekli incelemeyi yapmaktalar. O yüzden daha fazlasını söyleyemem. Gerçekler zaten ortaya çıkacaktır. Konunun bizimle ne alakası olabilir?" şeklinde konuştuğu belirtildi.

Konya'da satılmış bir aracın Rojava'nın Kamışlo kentinde patlamada kullanılması çeşitli soru işaretlerine neden oldu.