Kanada'dan Afrin çağrısı: Sessiz kalmak suça ortak olmaktır

Kanada ana muhalefet parti lideri Andrew Scheer Kürt kurumları ile Afrin için bir araya geldi.

Kanada'dan Afrin çağrısı: Sessiz kalmak suça ortak olmaktır

Kanada ana muhalefet parti lideri Andrew Scheer Kürt kurumları ile Afrin için bir araya geldi.

Kanada Demokratik Kürt Federasyonu ve Toronto Kürt Dernegi üyeleri Muhafazakar Parti lideri  Andrew Scheer ile bir araya geldi.

Toronto'da gerçekleştirilen görüşmede Afrin Harekatı ile ilgili çağrı yapıldı. Federasyon üyeleri Afrin'de yaşanan sivil ölümlerine ilişkin Muhafazakar partinin ana muhalefet partisi olarak uzerine düşeni yapmasını istedi.

Kanada Demokratik Kürt Federasyonu eşbaşkanı Gürkan Ormangören, Afrin'de yaşananlara sessiz kalmanın suça ortak olmak anlamına geldigini belirtti.

Ormangören yapılan gorüşmede Türkiye'nin Afrin'e yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığını, yapılan bu saldırılarda yüzlerce sivilin yaşamını yitirdiğini ileri sürdü.

Kente yönelik ağır silahlarla yapılan saldırılarda aralarında bir hastanenin de bulunduğu çok sayıda binanın enkaza dödüğünü iddia eden Ormangören, yaşananların uluslararası insan haklarına aykırı olduğunu söyledi ve Muhafazakar parti üyelerinin parti olarak parlamentoda bunu dile getirmelerini istedi.

Ormangören ayrıca Afrin'de yaşananlara sessiz kalmanın suça ortak olmak anlamına geldiğini belirterek, Kanada parlamentosunun Türkiye'ye dur çağrısı yapmasını istedi. Federasyon eşbaşkanı ayrıca Kanada'nın yaklaşık 150'ye yakın DAİŞ üyesini ülkeye kabul ettiğini belirterek bunun Kürtler için kabul edilemez bir durum olduğunu ve Kanada toplumu için de kaygı yaratan bir durum olduğunu belirtti.

Ana muhalefet partisi lideri Andrew Scheer, Afrin'de yaşananları yakından takip ettiklerini belirterek konuya ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi. Afrin için daha önce açıklama yaptıklarını belirten Scheer, yaşanan sivil ölümlerine karşı derin endişe duyduklarını ifade etti.