KCK'den koronavirüs önerisi

KCK'den koronavirüs önerisi

KCK Sağlık Komitesi, koronavirüs salgınına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

“Bu salgın karşısında kapitalist sistem çaresiz kalırken, siyasal ekonomik ve toplumsal olarak kriz içerisine girmiştir” denilen açıklamada, “İnsanlık ve toplumlar savunmasız bırakılırken sermaye ve kâra dayalı sağlık sistemleri çözüm üretmekten ziyade kriz ve paniğe neden olmaktadır” tespitine yer verildi. 

Sağlıklı olabilmek için öncelikle sağlıklı bir eko-sisteme sahip olunması gerektiği ifade edilen açıklamada, şu sözlere yer verildi:

“Hastalık üreten, sürekli insan sağlığını bozan zihniyet ve toplumsal yaşam biçimi değişmediği sürece sağlıklı bir topluma kavuşulamayacağı bir gerçektir. Hastalıklı toplumdan sağlıklı topluma; sıkboğaz, obez, ekosistemdeki döngüsel yapıdan koparılmış, aşırı kentleşmiş toplumdan ekolojik topluma tepeden tırnağa otoriter ve totaliter devletli toplumdan komünal demokratik ve özgür-eşit topluma doğru bir yöneliş gerçekleştirmek zorunluluktur. Aksi takdirde insan sağlığını olanaklı kılan bir toplum-doğa uyumundan bahsedilemez. Demokratik-Ekolojik-Kadın özgürlükçü paradigma yeni yaşam zihniyeti olarak şekillenmediği sürece yani toplum ahlaki ve politik olmadığı sürece bu sorunlarla sürekli gündemimizde yer alacaktır.”

Tedbir Önerisi

KCK Sağlık Komitesi, açıklamasında koronavirüsüne karşı alınması gereken tedbirleri de sıraladı.

Kalabalık ortamlardan uzak durulmak, selamlaşma esnasında tokalaşma ve sarılmalardan kaçınmak, hijyen kuralı gibi önerilere yer verilen açıklamada virüsün mide asidinde şu yöntemle yok olacağı savunuldu:

“Nefes yoluna virüsün bulaşmaması için 15 dakikada bir az miktarda su tüketilmeli, bu yöntem ile virüsün mide asidin de erken ölümü gerçekleşir.”

Açıklamada vücudun direncini ve savunma sistemini güçlendiren ve tüketilmesi önerilen başlıca besinler de şöyle sıralandı:

“Süt, peynir, yoğurt, yumurta, balık, ciğer, biber, ıspanak, havuç, karnabahar, lahana, limon, portakal, kivi, elma. (Hepsi iyi yıkanmalı) Badem, ceviz gibi kuru yemişi de tüketmek önemlidir.”

Açıklamada ayrıca, “Kuşkusuz bu süreç panik olmadan bu kurallar çerçevesinde rahatlıkla aşılabilir” denildi.