KDP-KYB görüştü: Bağdat’a ortak heyet gönderilecek

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) heyeti, Bağdat’ta Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) lideri Bafil Talabani ile bir araya geldi.

KDP-KYB görüştü: Bağdat’a ortak heyet gönderilecek

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) heyeti, Kürdistan Bölgesi'nin çıkarları doğrultusunda petrol ve doğal gaz yasa tasarısının hazırlanmasını görüşmek üzere KYB lideri Bafil Talabani ile bir araya geldi.

Görüşmede, Kürdistan Bölgesi’ndeki memurların maaşları ele alınırken, KYB ve KDP'nin petrol ve doğal gaz yasa tasarısının hazırlanmasında birlikte çalışması masaya yatırıldı.

Talabani'nin, her iki partinin ayrı listelerle katılacağı Kürdistan Parlamento ve Kerkük İl Meclisi seçimlerinin tarihini desteklediği kaydedilirken, KDP heyetine, "Keşke Kerkük'te birlikte olsaydık" dediği ifade edildi.

Görüşmede iki tarafın Iraklı siyasi liderlerle Erbil ve Bağdat arasındaki tüm meseleleri görüşmek üzere yakın gelecekte ortak bir heyet olarak Bağdat'a gitmeye karar verdiğini belirtildi.

KDP Siyasi Büro Başkanı Fazıl Mirani başkanlığındaki üst düzey heyet, 3 gündür Bağdat'ta siyasi liderlerle bir dizi görüşme yapıyordu. Heyet, temaslarını tamamlayarak bugün Erbil’e döndü.