Osman Öcalan: Bayık'ın açıklamaları çözüm dili değil, zarar verici!

PKK’nin tutuklu lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, PKK’nin önde gelen lider kadrolarından Cemil Bayık’ı yaptığı açıklamar ile Kürdistan’daki siyasi partilere zarar vermekle suçladı.

Osman Öcalan: Bayık'ın açıklamaları çözüm dili değil, zarar verici!

İran İslam Cumhuriyeti, Kürdistan Bölgesi, IŞİD döneminde Başkan Barzani, Peşmerge’ye ilişkin gerçekleri çarpıtan kısa filmi yaparken, YNK basının karamaları devam ederken bu kervana KCK Eş Başkanı Cemil Bayık  katıldı. Bayık PDK’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.

Konu hakkında konuşan eski PKK yönetici Osman Öcalan, Cemil Bayık’ın açıklamalarının zamanlamasının manidar olduğuna işaret ederek, “Yaptığı açıklamalar gerçiği yansıtmıyor. Eleştirebilir ancak, bu şekilde olmaz” dedi.

Osman Öcalan, PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılarının olduğu bir süreçte  Bayık’ın “Kürdistan Bölgesi’nin statüne karşı değiliz” şeklindeki açıklamalarını şaşkınlıkla karşıladığını sözlerine ekledi.

"Bu açıklamalar Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi partileri birbirine düşürme amacıyla yapılmıştır" diyen Öcalan, "Bu açıklamalar Kürdistan'daki siyasi partiler arası asayiş ve güvenliğe zarar veriyor.  Cemil Bayık doğru eleştiri yapmıyor. Her zaman PDK'ye saldırıyor. Bayık Kürt siyasi partiler arası düşmanlığı körüklüyor, sorunları kışkırtıyor. Bu açıklamalar herkese zarar veriyor. Çözüm dili değil zarar verici bir dil kullanıyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Cemil Bayık’ın açıklamasına ilişkin konuşan PDK Parlamenteri Seîd Herkî, “Cemil Bayık ve PKK Kürdistan Bölgesi’nde istikrar olsun istemiyorlar. Ama Kürdistan Bölgesi’nin istikrarı için çağrı yapıyorlar. Diğer yandan da Kürdistan Bölgesi’nin statüsünün son bulması için girişimlerine devam ediyorlar” dedi.

Herkî, "Tüm dünya PKK ve yöneticilerin bölge ülkelerinin ajanlığını yaptığını biliyor. Kürdistan'ın işgal eden ülkelere hizmet ederek Kürdistan bölgesi'nde istikrarsızlık yaratıyor" şeklinde değerlendirmede bulundu.  

"PKK ve Cemil Bayık Kürdistan Bölgesi'nde misafirdir" youmunda bulunan PDK'li parlamenter sözlerini şöyle sonlandırdı: "Misafirlerdir bu nedenle Kürdistan Bölgesi'ne ilişkin konuşma hakkını kendilerine bu kadar tanımamalılar.  Bayık ve PKK İran'a yakın gruplar ile birlikte Kürdistan Bölgesi'nin istikrarını bozmaya çalışıyorlar." 

KCK Eş Başkanı Cemil Bayık PKK’ye yakın medyaya yaptığı açıklamada, Kürt halkına Kürdistan Bölgesi statüsüne karşı olmadıklarına dair söz verdiklerini belirterek, PDK’nin de Türkiye ile işbirliği içerisinde olduğunu ileri sürmüştü.

/ Basnews