KDP'li Ruşdî: 'Kürtler Irak Cumhurbaşkanı'nın gözleri önünde zulüm görüyor'

KDP Politbüro Danışmanı Arif Ruşdî, Irak Cumhurbaşkanı’nın sesiz kalması sonucu Kürtlere her gün daha fazla zulüm yapıldığını söyledi.

KDP'li Ruşdî: 'Kürtler Irak Cumhurbaşkanı'nın gözleri önünde zulüm görüyor'

Irak’taki erken seçim sonuçlarının resmiyet kazanması ardından cumhurbaşkanlığına kimin getirileceği tartışması gündemdeki yerini koruyor.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan PDK Politbüro Danışmanı Arif Ruşdî, Kürtlerin Irak’taki yeni siyasi döneme hazırlaması gerektiğini, en önemlisinin ise Bağdat’taki mevcut zihniyetin artık değiştirilmesi gerektiğini söyledi.  

Açıklamasında Arif Ruşdî,  ''Kürtler açısından en önemlisinin seçimlerde sandalye elde eden Kürdistan siyasi partilerinin Kürdistan Bölgesi’nin statüsü ve anayasal haklarının korunması konusunda sözbirliği içerisinde yek vücut olmaları olduğunu dile getirdi.  

Açıklamasının devamında, bazı siyasi kesimlerin bu konuları öne çıkaracağına Irak Cumhurbaşkanlığı'na kimin oturacağını gündeme getirmesini eleştiren PDK’li Arif Ruşdî “Bazı kesimler cumhurbaşkanlığı makamı bizim hakkımız şeklinde açıklamalarda bulunuyor. Öyle bir imaj yaratıyorlar ki sanki Kürtlerin tek derdi cumhurbaşkanlığı koltuğunu elde etmek! Bundan çokça söz edenler yıllardır cumhurbaşkanlığı makamını elinde bulunduran ve Kürtler için hiçbir şey yapmayan siyasi partilerdir.

Irak Cumhurbaşkanı’nın gözleri önünde halkımıza her geçen gün daha fazla zulüm yapılıyor, evlerine, arazilerine el konuluyor, mal varlıkları yağmalanıyor” şeklinde tepki gösterdi. ''

Arif Ruşdî konuşmasının sonlarında: “Şunu iyi bilmeliyiz ki, eğer Irak hükümetinin tümü Kürtlerin eline de geçse Irak hükümeti hiçbir zaman anayasaya bağlı kalmaz ve gereklerini yerine getirmez! Bu makamların bir önemi yok. Önemli olan Kürtlerin Bağdat’taki bu zihniyeti değişmesidir. Bundan ötürü PDK her şeyden önce Anayasal haklardan ve yasanın gereklerinin yerine getirilmesinden sürekli bahs ediyor.”