Kılıçdaroğlu: Şampiyonlar ligi kurduk, Türkiye yeniden şahlanacak

İzmir’de mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, “21. yüzyılın dünyasında Türkiye'ni büyümeye, dünya ile rekabete ihtiyacı var. Bunu gerçekleştireceğiz. Bir şampiyonlar ligi bulduk” dedi.

Kılıçdaroğlu: Şampiyonlar ligi kurduk, Türkiye yeniden şahlanacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Ankara, İstanbul ve İzmir büyükşehir belediye başkanları, Millet İttifakı'nın İzmir mitinginde katılımcılara hitap etti.

Babacan, Türkiye'nin çok büyük ve güçlü olduğunu fakat kötü yönetildiğini belirtti.

Babacan, "Bir zamanlar 12 bin 500 dolara çıkmış milli gelirimiz şu anda 10 bin dolarlarda sürünüyor. Bu güzel ve büyük ülkenin iyi yönetildiği zaman nasıl başarılar elde ettiğini gördük. Cumhuriyetimizin kuruluşundan, 1923'ten bu yana yaşadık gördük. Dürüst ve ehil insanlar iş başına geldiğinde bu ülke nasıl ayağa kalkıyor, nasıl kanatlanıyor, uçuyor gördük” dedi.

Mitingde Babacan, Davutoğlu ve Akşener’in yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de birer konuşma yaptı.

Daha sonra sahneye çıkan Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs'taki seçimlerin kavgayı değil ülkede barışı ve kucaklaşmayı sağlayacağına inandığını söyledi.

Katılımcıların "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" tezahüratına "Benim umudum sizlersiniz. Beraber Türkiye'nin içine düştüğü bu durumdan Türkiye'yi çekip çıkarmamız birlikte olacak." karşılığını veren Kılıçdaroğlu, ne olursa olsun tüm engelleri yıkacağını ve "Türkiye'yi aydınlığa kavuşturacağını" söyledi.

Kılıçdaroğlu, seçilmeleri halinde hiçbir ayrım yapmayacaklarını ve 85 milyonu kucaklayacaklarını kaydederek, "Oy versin vermesin, kim haksızlığa uğradıysa Bay Kemal onun yanında olacaktır. Çünkü adalet kavramını büyütmemiz lazım. Adalet her yerde olmalı. Bunu sağlayacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bu seçimler gençlerin kendilerini göstermeleri gereken seçimlerdir. Bu seçimler demokrasiyi yeniden inşa etme, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği, kadın erkek eşitliğini sağlama seçimidir. Bu seçim kavga değil barışmayı sağlama seçimidir. Bu seçimler kucaklaşma seçimidir. Bu seçimler Türkiye'ye demokrasiyi getirme seçimidir. 5 milyon 300 bin genç ilk kez sandığa gidecek ve oy kullanacak. Gençlerimiz tarihe bir not düşecekler.

21. yüzyılın dünyasında Türkiye'ni büyümeye, dünya ile rekabete ihtiyacı var. Bunu gerçekleştireceğiz. Bir şampiyonlar ligi bulduk. Dünyanın her tarafından en etkin insanlarla birlikteyiz. Bir Kemal kurdu birinci yüzyıl geldi. İkinci Kemal ile ikinci yüzyıl başlıyor. Sizden tek isteğim sandığa gidin, oyunuzu kullanın. İzmir'de 215 bin 650 genç ilk kez sandıkta oy kullanacak. Bu seçimler gençlerin kendilerini göstermeleri gereken bir seçimdir. Bu seçim ayrılmak değil kucaklaşmak kavga değil barışmayı getirecek seçimdir. 5 milyon 300 bin genç ilk kez sandığa gidecek ve oy kullanacak. Ben sandığa gittim ve otoriter yönetimi değiştirdim diyecek çocuklarına anlatacaklar.

“Şampiyonlar ligi kurduk”

Her şeyden önemlisi Türkiye'nin dünya ile rekabete ihtiyacı var. Bunu yapacağız. Sizden tek isteğim sandığa gidin. Size söz veriyorum bu ülkeye baharları kardeşliği getireceğim. Çiftçiyi toprakla barıştıracağım. Kırsalda çalışan bütün kadınların sosyal güvenlik primini devlet olarak biz ödeyeceğiz. Her kadının sosyal güvencesi olacak.

Şampiyonlar ligi kurduk. Türkiye yeniden şahlanacak. Mersin'den başlayacak ve Samandağ'a uzanan bölgede üretimler yapılacak. 5'li çeteler telaş içinde ya Kılıçdaroğlu kazanırsa diyorlar. 5'li çeteden alacağım üretene vereceğim.

“Mustafa Kemal'in Çankaya'sına gideceğim”

Size sözüm söz bütün hayallerinizi beraber gerçekleştireceğiz. İşsizliğin büyük bir bela olduğunu biliyorum. Milyonlarca evde işsiz gençlerimiz var. Bu tabloyu değiştireceğiz. 100 bin öğretmen ataması yapacağız ve köylerdeki bütün okulları açacağız. Yeni bir anlayışı yeni bir devri başlatıyoruz. Üretene değer vereceğiz. Bir siyasi tercih var dışarıdan ürünler satın alınıyor hayır bunu değiştireceğiz. Benim saraylarda gözüm yok Mustafa Kemal'in Çankaya'sına gideceğim.”